zondag 3 september 2017

Nazomeren

Zo, daar zijn we weer na een zomerstop van een aantal weken. In deze weken vierden we vakantie met ons gezin en genoten we van de zomer. Inmiddels zijn manlief en ik al weer enkele weken aan het werk en begonnen de meiden afgelopen week allebei in een nieuwe klas, jongste in groep 7 en oudste in de 2e van het voortgezet onderwijs.


Maar laten we even terug gaan naar onze vakantie. Begin augustus waren we in Zwitserland om een paar dagen door de brengen met mijn zusje en haar gezin. We hadden bedacht dat we niets zouden plannen. Zus en ik waren allebei toe aan rust en bovendien wilden we onze kinderen (zij heeft een zoontje van 7) eens de gelegenheid geven om lekker met elkaar te spelen. We troffen prachtig zomers weer in Zwitserland. De kinderen speelden eindeloos in het zwembad en in de tuin, bouwden samen op Minecraft en met de lego en deden heel veel spelletjes. En wij genoten onder de parasol van deze unieke momenten en kletsten bij.


Na vier dagen reden wij door naar Italië. Daar verbleven we in een prachtige Borgo in het midden van Toscane.


Het was lang geleden dat manlief en ik in Toscane waren geweest, we gingen er vaak naar toe toen de kinderen er nog niet waren, en we wilden onze meiden graag laten ervaren hoe mooi en leuk het daar is. We bezochten onder meer Pisa, Volterra, Lucca en San Gimignano. Voor manlief en mij was het een feest van herkenning en de meiden genoten van de fijne sfeer in deze leuke plaatsen, waar we cultuur afwisselden met lekker koffie drinken, ijsjes en taartjes eten en wat shoppen om het voor iedereen leuk te houden. En oh, wat genoten we van het eten. Ik was na al die jaren bijna vergeten hoe lekker dat in Italië is!


Naast de leuke uitstapjes genoten we ook van de vele uurtjes in het resort rondom de Borgo. Rond het middaguur, als de temperaturen richting de 40 graden ging, zochten we binnen verkoeling, wat gelukkig prima ging in het oude gebouw met de dikke muren. Maar als het enigszins te doen was zaten we buiten, vanaf ons terrasje hadden we een fantastisch uitzicht, een klassiek Toscaans plaatje.


En we amuseerden ons urenlang bij het zwembad.


De meiden in het water, met Duitse en Belgische vriendjes en vriendinnetjes, en manlief en ik onder de parasol, hij met een boek en ik met een haakwerkje.


Ik geloof niet dat ik ooit zo veel gehaakt heb op vakantie. Heerlijk! Gelukkig had ik een volle tas met garen en patronen meegenomen, dus er viel altijd wel wat te kiezen.


Er is dus weer genoeg wat ik kan laten zien de komende tijd!
 


Op de terugweg vanuit Italië bleven we nog een paar dagen in Zwitserland. Zus en haar gezin waren op vakantie en wij mochten gebruik maken van hun fijne huis. Weer troffen we het met het weer en dus rekten we de vakantie zo lang op als het maar kon.
 
Met de foto's en de herinneringen genieten we nog na van deze fijne weken en proberen we het zomergevoel zo lang mogelijk vast te houden. Hopelijk hebben we wat dat betreft nog een mooie septembermaand voor de boeg. 

11 opmerkingen:

 1. Wat fijn dat je zoveel kon haken in de vakantie, en gelukkig had je ook voldoende meegenomen.
  Zelf had ik 2 projecten mee, vesten, en heb zeggen-en-schrijven een half uur gehaakt in de 3 weken die we weg waren.
  Kom maar op met al die mooie dingen die je gemaakt hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het klinkt en ziet eruit als een heerlijke vakantie. Italië is zo mooi. Gaaf dat jullie naar o.a. Volterra zijn geweest (ik ken het uit de Twilight films haha) Al met al klinkt het als een geslaagde vakantie. Mooie haakprojecten heb je :-).
  Werk ze weer en succes voor je dochters op hun scholen.
  Fijne maandag.

  Lieve groetjes,
  Emily

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh, dat klinkt als een geslaagde vakantie!! Wat fijn allemaal, mooi weer, mooie landen, fijne mensen,... Kon niet beter! Ben blij voor je dat je zo hebt kunnen genieten (en veel hebt kunnen haken, want dan krijgen wij weer allerlei moois te zien!) :-)
  Groetjes, Sigrid

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat klinkt als een heerlijke vakantie met veel tijd voor de familie!

  Ik ben benieuwd naar wat je allemaal gehaakt hebt.

  Groetjes,
  Renske

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het klinkt als een vakantie vol leuk dingen en heerlijk genieten in een echt zomertempo.
  Nu lekker nagenieten, wat met die mooie foto's vast lukt.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een heerlijke vakantie in Italie en Zwitserland, mooie foto's om herinneringen op te halen. Bijna te jammer dat het "normale" leven weer is begonnen he!
  Lieve groetjes Tertia

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Altijd leuk, hé vakantie.. Maar helaas, we moeten weer wat aan de slag, jammergenoeg.
  Fijne werkweek, groetjes Sofie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Klinkt heerlijk, als een echte vakantie.
  Wat fijn als iedereen zo geniet!
  En dat haken.....oh oh, wat een leuke bezigheid is dat toch, vooral in de vakantie.
  Je hebt er maar weinig voor nodig, dus neemt geen ruimte in je koffer in, maar je maakt wel een mooi resultaat.
  Ben benieuwd wat je binnenkort allemaal gaat laten zien aan ons.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een fijne vakantie hebben jullie gehad! Prachtig dat plaatje van Toscane, daar moet je op een grijze herfstdag nog maar eens naar kijken hihi. En ik ben benieuwd wat je allemaal hebt gemaakt, het ziet er al veelbelovend uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat hebben jullie het heerlijk gehad! XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dat klinkt als een heerlijke vakantieperiode! Prachte foto's laat je ons zien.

  BeantwoordenVerwijderen