woensdag 6 augustus 2014

Zomerse vriendschapsbandjes

Afgelopen week volgde ik samen met mijn meiden een workshop armbandjes knopen bij Ons Winkeltje. Na wat oefenen hebben we nu de smaak te pakken!

 
 
 
Het knopen van zo'n vriendschapsarmbandje is eigenlijk heel eenvoudig. Het enige wat je nodig hebt is katoen (160 cm voor het gedeelte dat je knoopt, 30 cm voor het middelste koordje en 30 cm voor de schuifsluiting), sieradenlijm en een schaar. Heb je waxkoord in huis of, zoals op onderstaande foto's, een plat leren koordje, dan knoopt dit ook prima. Zeker wanneer je begint werkt zo'n plat koordje fijn, de knoopjes komen zo mooi op hun plek. De sieradenlijm zorgt ervoor dat de kort afgeknipte draadjes van de dubbele knoop goed vast blijven zitten. Ook helpt het om het middelste koordje met een plakbandje vast te plakken aan de tafel. Als je het vaker hebt gedaan lukt het je waarschijnlijk gewoon vanuit de hand.

Wanneer je stap voor stap (van links naar rechts en van boven naar beneden) de onderstaande stapjes volgt, dan moet het lukken.Geen opmerkingen:

Een reactie posten