zondag 21 september 2014

Het is herfst!

Vandaag is de herfst begonnen. En ondanks dat we enorm hebben genoten van het heerlijke zomerse weer van de afgelopen week, was deze eerste herfstdag bepaald geen straf. Oké, nu was het vandaag nog steeds prachtig weer en konden we gewoon zonder jas naar buiten, toch voelde het een beetje anders nu de kleding met lange mouwen weer uit de kast kwam. Het moment ook om lekker aan de slag te gaan met winterse haakprojecten! Voor onze oudste haakte ik deze sjaal, die mooi past bij de trui die ze vorige week had uitgezocht. Hierover later meer.


De herfst is voor ons het seizoen waarin wij graag de bossen in gaan om te genieten van alle mooie kleuren van de natuur. Zo ook vandaag.

En om de meiden wat enthousiaster te maken voor een lekkere boswandeling besloten we een paar geocaches te zoeken.


De meiden navigeerden ons van cache naar cache.We vonden 4 caches op prachtige plekjes. Op dit soort momenten prijzen we ons zo gelukkig met het feit dat wij aan de rand van dit mooie natuurgebied wonen.Terug naar mijn haakwerk van de afgelopen week, de colsjaal voor dochterlief. Zij zocht zelf het garen uit (Bulky van HEMA) en vond een stoer patroon in het boek Mutsen haken & meer van Myboshi. Een eenvoudig patroon, gehaakt met haaknaald 5.0, waarbij je de stokjes steeds tussen de stokjes van de vorige ronde haakt. Dit maakt de sjaal lekker stoer. Om de sjaal netjes af te werken haakte ik aan zowel de bovenkant als de onderkant van de col een ronde van vasten.

 

5 opmerkingen:

 1. Hi Dapne,
  Thank you for dropping by!
  I love your cowl - the perfect accessory for the upcoming months!
  Have a fab weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een gezellig blog heb je Daphne!
  Lekker warme sjaal lijkt me dat, je dochters zullen blij zijn met zo'n creative moeder :-)
  Ik heb je in m'n blogrol gezet en kom zeker weer bij je buurten.
  Goed weekend gewenst ♥
  http://marshobbycorner.blogspot.nl/

  BeantwoordenVerwijderen
 3. pretty and warm, great combo. Love that lake!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bedankt voor je reacties op mijn blog! Nu maar eens even een kijkje nemen op jou blog! Ziet er leuk uit! Leuk dat we dezelfde hobby's delen.

  Groetjes, Vera

  BeantwoordenVerwijderen