woensdag 25 maart 2015

Herinneringen

Bij Jip by Jan zag ik het patroon van de doily uit Mollie Makes Haken en foto's van verschillende mooie doilies in vrolijke kleuren. Bij het zien van handgemaakte onderzetters moet ik altijd aan mijn oma denken. Leuk dat dit soort dingen weer terugkomen.

Supergran noemden we onze oma, ze was een sterke vrouw die het niet gemakkelijk heeft gehad, al heb ik haar daar nooit over gehoord. Ze beschikte over een flinke dosis humor, was wat je noemt prettig gestoord. Omdat we niet in dezelfde plaats woonden als zij, kwam ze met regelmaat logeren. 's Morgens vroeg stormde ze dan de slaapkamer in, zette de radio vol aan en moesten we meedoen met ochtendgymnastiek. En als we bij haar op bezoek kwamen en ze vroeg of we iets fris wilden, dan volgde daar altijd meteen achteraan dat we maar voor op de stoep moesten gaan zitten. We speelden vele potjes duuzenden, met caramelsnoepjes als inzet. Toch grappig wat het zien van zo'n doily teweegbrengt.


Omdat ik thuis op de paarse toer ben (nou ja, het vertrouwde wit en grijs waar ik zo dol op ben met een klein vleugje paars), maakte ik 'm in het paars.


Omdat ik de doily wil gaan gebruiken als onderzetter voor een glazen vaas of koekjespot, haakte ik 'm met enkel garen (katoen) en enkelvoudig. Wil je 'm gebruiken als pannenonderzetter, dan kun je haken met een dubbele draad, zodat ie wat dikker wordt.

 
 
 

12 opmerkingen:

 1. Beautiful doily. Please share at my link up :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Thank you so much for sharing at my link up

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hij is prachtig geworden! Ik heb hem vorige week ook gehaakt. Wat toevallig!! Ik moet er nog even een foto van maken, dan zal ik hem ook op mijn blog showen. Groetjes, Lotte

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooi verhaal over de herinneringen aan jouw oma. Heerlijk dat een gehaaakte doily die herinneringen boven brengt. Prachtige doily.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat super mooi! Je verhaal en de doily..

  Liefs,
  Stefanie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Such a beautiful story - thank you for sharing! Those are things I LOVE to read about!
  This doily is so nice! I would love to work up one. I have requested an english version - fingers crossed!
  Alexandra
  EyeLoveKnots.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk, ik maakte er ook ooit 2 met Stonewashed. Ik vind het een zalig patroontje.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Beautiful doily! Amazing color, love it!
  Have a wonderful Easter!
  Hugs from Portugal,
  Ana Love Craft
  www.lovecraft2012.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 9. What a beautiful doily and I love the purple!

  BeantwoordenVerwijderen