Doorgaan naar hoofdcontent

Warme col

Twee weken terug waren we op een zondagmiddag in Den Bosch om voor oudste een paar leuke laarzen en een warme winterjas te shoppen. Terwijl oudste een leuke, donkerblauwe jas aan het passen was, viel het oog van jongste op een gele jas. Ze trok 'm aan en straalde! Manlief en ik keken even bedenkelijk, dit is toch wat anders dan de veilige kleuren waar we normaal gesproken voor kiezen. Maar het enthousiasme van jongste en haar stralende snoetje trokken ons over de streep. Why not? Het is eens een keer wat anders. En nu ze de jas een paar weken heeft, vind ik 'm eigenlijk ook wel erg leuk en helemaal passen bij ons zonnetje in huis.


Natuurlijk moest er ook een sjaal komen bij de jas. We kochten een wolletje in dezelfde kleur als de zachte voering van de jas.


Afgelopen winter droeg ze de Wollen col met zo veel plezier én ik vind de steek en het reliëf zo leuk, dat we kozen voor hetzelfde patroon.


PATROON WARME COL

Nodig:
100 gram garen/170 m (ik gebruikte een mix van wol en acryl) voor haaknaald 7/8
Haaknaald 8.0
Stopnaald

1. Start met een ketting van 27 l.
2. 1 st in de 3e l vanaf de haaknaald, *1 l overslaan, 1 v en 1 st in de volgende l*, herhaal *_* tot aan het einde van de rij, maar haak in de laatste steek alleen 1 v. Keer je werk.
3. 1 l, 1 st in de 1e st, *1 steek overslaan, 1 v en 1 st in de volgende steek*,  herhaal *_* tot aan het einde van de rij, maar haak in de laatste steek (de keerlosse) alleen 1 v. Keer je werk.
4-xx. Herhaal rij 3 tot de lap de gewenste lengte heeft. Let op dat je de col niet te ruim haakt, want hij rekt behoorlijk mee.

Als de col de gewenste lengte heeft haakt je de uiteinden met halve vasten aan elkaar. Draai de col om, zodat de rij van halve vasten aan de binnenkant valt.

Reacties

 1. Heerlijk zo'n vrolijke jas! Lang geleden had ik ook een gele winterjas..... maar zo'n mooie col dan weer niet. Combineert echt prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk juist, dat geel!!!!
  Heerlijk als kinderen hun eigen weg volgen.....ik hou ervan.
  En ook nog eens veilig, zo'n gele jas, ze is mooi zichtbaar.
  De col past er mooi bij, ik zie het al, zij is klaar voor de winter.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel goed gekozen van jongste, want anders is de winter veel te saai! :-)
  En die col is helemaal geweldig!
  Groetjes, Sigrid

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke combi met die col. Die is erg mooi. En je jongste is ook nog 'ns goed zichtbaar in zo'n mooie, heldergekleurde jas.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze col met reliëf ziet er mooi uit. Mooie combinatie met de jas en lekker warm.
  Dank je voor het patroon.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Mandje - patroon

Pannenlappen

Ribbeldeken

Mandje

Oma's kerstboom 2.0