woensdag 19 september 2018

Geel mandje

Al een tijdje heb ik een pilea in de huiskamer staan. Zo'n lekker fris plantje vind ik dat! Ik had gelezen hoe je dit plantje kunt stekken en ik wilde dat ook graag eens proberen. Maar hoe lang ik ook wachtte, er kwamen maar geen baby-pilea's. Ik verpotte 'm maar eens een keer, om 'm wat meer ruimte te geven om te groeien. Groter werd ie, maar baby's, ho maar. Totdat ik gisteren een blik wierp in het bloempotje en er ineens drie zag! Eindelijk!


Ik bracht manlief het heuglijke nieuws, maar die keek me niet begrijpend aan. Maanden terug had ik zijn moeder al een mini-pilea beloofd. Of die plantjes dan zo duur zijn, vroeg hij. Nou, dat niet, maar het is toch gewoon leuk. ;-)

Ondanks dat ik mezelf enorm moet bedwingen, laat ik ze nog heel even doorgroeien, zodat ze hopelijk wat sterker zijn als ik ze van de mama-plant af haal.


Om het potje haakte ik Petra's gehaakte mand uit Craft Dates, een heerlijk boek om lekker in te bladeren en inspiratie op te doen. Ik haakte het mandje met Barbante, ideaal garen voor dit soort stevige haakprojecten, ondanks dat het garen zachter is dan ik in eerste instantie had verwacht. Ik haakte de mand, volgens het patroon, met een dubbele draad. Haaknaald 6.0 bleek het mooiste en stevigste effect te geven.12 opmerkingen:

 1. Wat toevallig, ik zag ook net dat ik baby's heb! XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zou het aan de tijd van het jaar liggen? Ik zag ook een baby, leuk plantje! :-) Het mandje maakt er een mooi geheel van. Ik heb het boek, leuk om die eens te maken.
  Groetjes, Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hey Daphne,

  Gefeliciteerd met je baby's haha. Heel erg leuk hoor. Wat een mooi jasje heeft het plantenpotje gekregen. Echt heel erg mooi.
  Fijne avond.

  Lieve groetjes,
  Emily

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat geduld en goede verzorging kan doen. Gefeliciteerd met de babyplantjes. Het gehaakte potje geeft jouw leuke plant iets extra's. Vrolijke kleur waar de blaadjes mooi bij uit komen.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat geel steekt leuk af bij het groen van de plant.
  Je geduld wordt beloond!

  Groetjes,
  Renske

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een mooi plant, hè? Mijn pilea heeft al wat baby's gekregen. Zo leuk om te stekken voor meer groen in je eigen huis, maar ook een erg leuk cadeautje. Vorig jaar gaf ik mijn schoonzusje een baby-pilea cadeau in een jasje met bijna dezelfde kleur geel als jij voor je grote pilea gehaakt hebt. Staat prachtig zo jouw pilea in de mooie gele "pot".
  Groet, Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ach, mannen snappen dat niet, maar ja, kunnen ze niks aan doen, het z ijn tenslotte mannen,😂.
  Wat een vrolijkheid, dat geel bij de, mooie kleur, groen van de plant.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou dat is dan wel weer erg kort door de bocht, mannen snappen dat niet????
   Ken zelf toch redelijk wat mannen die dat prima snappen en een heleboel vrouwen die het dan weer niet snappen. Die mij stomverbaasd aankijken als ik liever een plant of struik stek dan een andere te kopen , want waarom zoveel moeite doen voor een paar centen. Ans

   Verwijderen
 8. Heel herkenbaar! Ook ik moest echt even wachten totdat er Pilea`s Baby`s kwamen. Zo leuk hé?! Geniet ervan en super leuk om ze cadeau te doen! Fijne zaterdag nog! Liefs, Verie

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hier staan ook al enkele stekjes in hun nieuwe potje. Leuk idee om ze allemaal een jasje te haken. Mooie kleurkeuze trouwens!

  Fijn weekend, groetjes Tinne

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Tsja, soms hebben we wat geduld nodig! Ik hoop dat het stekken gaat lukken. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen