zaterdag 1 september 2018

Zomerdrankjes

Bedankt voor alle leuke reacties op mijn nieuwe naam en logo! Ik vond het best een beetje spannend en dan is het fijn om deze fijne berichtjes te lezen.

Het lijkt al weer heel lang geleden, onze zomervakantie. We verbleven dit jaar in Frankrijk, op de grens tussen de Drome en de Provence. Een mooi gebied, vol wijngaarden en lavendelvelden. De lavendel was echter overal al geknipt, jammer voor het plaatje, maar de geur was er op sommige plaatsen gelukkig nog wel. De ochtenden besteedden we met name aan het bezoeken van de vele leuke plaatsen in de omgeving. 's Middags hielden we siësta, waarna we naar het zwembad gingen voor verkoeling, de kids in het water en manlief en ik in de schaduw.


Helaas was er rondom het zwembad sprake van een wespenplaag, goed opletten dus. Bij de tent viel het mee, totdat we aan het avondeten begonnen, dan kwamen ze ineens, samen met veel vliegen, tevoorschijn. Op de eerste avond had jongste een goed idee, in de tent stond een grote ventilator, die we op tafel konden zetten om de insecten weg te laten waaien. Een geweldig idee, zo bleek, want na de eerste avond konden we meestal ongestoord van al het lekkers genieten.


Ook thuis hadden we een invasie van wespen verwacht, vandaar dat ik uit voorzorg een paar glas-beschermers haakte naar het idee en patroon van Happy Handmade Living. Bij thuiskomst bleek het gelukkig enorm mee te vallen met de wespen. Niet echt nodig dus, de glasbeschermers, maar gezellig staat het toch wel!


7 opmerkingen:

 1. Wij hebben er geen last van gehad, tot halverwege Augustus, toen kwamen er ineens overal wespen vandaan.
  Nu nog, vooral op de camping.
  Heel vervelend, want buiten zitten met een drankje, of buiten eten is niet te doen.
  Wat een goed idee van jullie jongste!!
  De glasbeschermers zien er inderdaad heel gezellig uit.....of ze nou nodig zijn of niet, gewoon blijven gebruiken hoor, staat echt leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey Daphne,
  Wij hadden hier ook veel last van wespen, mooi opgelost met je haakwerk.
  Fijn weekend.

  Lieve groetjes,
  Emily

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier ook nog veel last van wespen..je kunt niet buiten gaan zitten met eten of drinken..of er komen er al paar aanvliegen.
  Je glasbeschermers zijn een leuk idee...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Daphne. Dank je wel voor het super leuke kaarsje in een prachtig door jou gehaakt hoesje. En leuk dat ik nu je blog kan lezen. Veel succes met Haak. Ook mooi logo trouwens en dat grappige gelukspoppetje erbij: een leuke verrassing, merci! Groetjes. Esther, moeder van Emma

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel voor je leuke berichtje! Ik begreep dat jullie een gezellige middag hebben gehad.

   Verwijderen
 5. Slim idee van je dochter om de ventilator erbij te pakken. En leuke glasbeschermer heb je gehaakt.

  Groetjes,
  Renske

  BeantwoordenVerwijderen