zaterdag 18 januari 2020

Baby sjaaltje

In mijn vorige bericht En toen was het 2020, vertelde ik over twee bolletjes Manos Del Uruguay Silk Blend. Ik kreeg ze van een oude bekende die grote opruiming aan het houden was en die mij verwende met twee tassen vol prachtige wolletjes. De bolletjes verloopgaren kon ik niet opruimen, ik vond ze zo mooi en ik wilde er liefst meteen mee aan de slag. Verloopgaren vind ik vaak erg mooi, maar in mijn haakwerk vind ik het vaak tegenvallen.


Al vaker zag ik prachtige breiprojecten van verloopgaren. Zeker met een tricotsteek vind ik verloopgaren erg mooi. Maar breien... dat is nooit zo mijn ding geweest. Het resultaat van mijn breiwerk valt altijd tegen, omdat het er nooit zo netjes uitziet als mijn haakwerk. Als ik brei, dan doe ik dat meestal met dik garen. Ik moest toen denken aan wat Sofie een tijdje terug tegen me zei. Dat als je breit met dunner garen en dunnere naalden, dat je oneffenheidjes in je steken veel minder ziet.


Ik dook in mijn beperkte voorraad breinaalden en koos voor mijn rondbreinaald 5.0.

En inderdaad, de netheid van de steken verraste me!


Eerlijk is eerlijk, ik haalde de eerste rijen wel een paar keer uit, maar daarna was ik niet meer te stoppen. Met 22 steken op mijn naald breide ik dit superschattige babysjaaltje. Ik kan me nog herinneren dat onze inmiddels 15-jarige oudste als baby ook zo'n soort sjaaltje had.

Ik heb de smaak helemaal te pakken en helemaal gemotiveerd om nog netter te leren breien. Een nieuw project staat al op de pennen. Ik ben heel benieuwd of hetgeen ik in mijn hoofd heb ook van mijn pennen af zal glijden.


6 opmerkingen:

 1. Je kunt wel lezen dat je meestal haakt. Je zegt: met 22 steken op de naald haakte ik dit sjaaltje. Maar het ziet er toch echt gebreid uit ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oeps, haha. Heb het meteen maar even aangepast. Dat gaat me vast nog vaak gebeuren.

   Verwijderen
 2. Hey Daphne,
  Wat een leuk sjaaltje. De kleuren van het garen zijn echt schitterend. Heel mooi geworden.
  Fijne avond.

  Lieve groetjes,
  Emily

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is zeker mooi garen.
  Ben benieuwd wie je verblijdt heeft met dit leuke sjaaltje.....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een lief sjaaltje. Ziet er netjes gebreid uit hoor.
  Ik heb nu een vaatdoekje op de breipennen (3,5 mm) staan.
  Veel breiplezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Och zalig! Het lijkt wel of ik je iets heb bijgeleerd, hihi. Brei ze, en je sjaaltje, TOP!
  Groetjes Sofie

  BeantwoordenVerwijderen