Doorgaan naar hoofdcontent

En toen was het 2020

… En ontbrak het mij aan inspiratie. Aan het begin van 2019 had ik een flink aantal onafgemaakte projecten liggen die ik van mezelf in 2019 eerst moest afmaken. Eén voor één nam ik ze onderhanden en maakte ik ze netjes af. Aan het einde van het jaar nam ik even een eindsprint. Het nieuwe jaar wilde ik niet wéér beginnen met een stapel WIP's/UFO's en dus werkte ik hard om in de kerstvakantie alle aangenomen opdrachten en ontwerpklussen af te ronden. En dit lukte! Op één projectje na. Te overzien toch?

Na de kerstvakantie was ik klaar voor wat nieuws. Maar wat... Ik bladerde door mijn haakboeken en magazines, maar het kwam niet. Uit ervaring weet ik dat de inspiratie echt wel weer komt en je het niet kunt afdwingen, maar irritant was het wel even, want ik wilde aan de slag, maar met wat...


Toen kreeg ik een appje van een oude bekende, die vertelde dat ze ging verhuizen en of ze me blij kon maken met twee tassen met garen die ze niet meer gebruikte. Enerzijds dacht ik aan de zes volle kratten met garen op mijn werkkamertje, anderzijds aan de voortreffelijke smaak van deze dame. En zo kwam ze diezelfde dag nog twee grote, volle tassen met werkelijk prachtige garens bij me langs brengen. Blij als een kind met Sinterklaas, zo voelde ik me. En ik nam me meteen voor nu ook weer eens kritisch al mijn kratten met garen door te lopen en alles wat ik niet gebruik ook weer door te geven. Maar niet voordat ik bij Ikea nog een paar extra kratten had gekocht, haha.

Twee bolletjes ruimde ik nog niet op. Het waren prachtige bolletjes verloopgaren van Manos Del Uruguay, prachtig garen waarmee ik al vaak in mijn handen stond maar dat ik nooit kocht, omdat ik niet wist wat er ermee zou maken. Haken met verloopgaren is niet zo mijn ding, het wordt nooit zo mooi als ik in gedachten heb. Misschien moest ik er dan maar mee gaan breien.

En zo werd mijn eerste project van 2020 geen haak- maar een breiproject. Zou ik dit jaar mijn breiskills kunnen verbeteren? Plezier had ik er in ieder geval in. Binnenkort laat ik je het eindresultaat zien. 

Mijn enthousiasme was aangewakkerd en ik besloot meteen door te gaan met nog een breiproject, in deze prachtige kleuren katoen. Hopelijk wordt het net zo leuk als ik in mijn hoofd heb!

Reacties

  1. Aan de kleuren combinatie zal het niet liggen, die is echt prachtig!!
    Succes.
    Wat gaaf trouwens dat je zoveel bollen kreeg..... je inspiratie komt daardoor vanzelf weer boven.
    Succes met breien, knap dat je daaraan gaat werken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Och, wat een snoepjes, veel breigenot!
    Groetjes Sofie

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hey Daphne,
    Wauw, wat leuk dat je mooi garen mocht ontvangen. Ik ben benieuwd naar je breiproject. Die bolletjes katoen zijn erg mooi. Heel veel breiplezier.
    Fijne zondag.

    Lieve groetjes,
    Emily

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ben heel benieuwd naar je breiproject.
    En welk garen is dat in het mandje? Mooi mat ziet het er op de foto in ieder geval uit, en daar ben ik altijd naar op zoek. Vind het zo jammer dat het meeste garen gemerceriseerd is.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mooi hè, dit is Yarn and Colors Epic, een van mijn favoriete garens.

      Verwijderen
  5. prachtige kleuren !!! wordt vast heel mooi dat nieuwe haak project... en ik ben ook zeer benieuwd naar je breiproject !! ben juist gek op verloopgaren !
    krijg ook veel van anderen, maar geen hele bollen of zo... maar ik ben heel blij met restjes !
    eerst sorteer ik ze op materiaal.. katoen of wiol of acryl... dan op naalddikte.. en dan weet ik wel hoeveel ik ongeveer heb en wat het gaat worden... een lapjes deken of een mutsje of babyjurkje of broekje of een knuffeltje.. haak en brei al mijn kadootjes en ook nog voor goeie doel dus ieder restje is welkom !!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een prachtig cadeau kreeg jij! Zo fijn als je een ander blij kunt maken met iets dat je zelf niet meer nodig hebt of niet (meer) gebruikt.
    Mooie kleuren heb je nu in je kratje ... ben benieuwd ...

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Heerlijk cadeau en zo kwam de inspiratie ook weer terug. En breien is een fijne afwisseling op het haken. Ik ben benieuwd wat je aan het breien bent.

    Groetjes, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Heel herkenbaar blogbericht! En een prachtig mandje vol mooie bwolletjes, heel benieuwd wat je ervan gaat maken. Wordt vast heel mooi!

    Liefs, Verie

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Benieuwd wat het gaat zijn. Prachtig garen trouwens! Groetjes!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Mandje - patroon

Granny Square Boodschappentas

Pannenlappen

Eiermuts

Te gekke tas