Doorgaan naar hoofdcontent

Lievelingssjaal #3

Eens in de zoveel tijd mag ik van mezelf een wat kostbaarder garen kopen voor een mooi project. Want eerlijk is eerlijk, ik haak zo ontzettend veel meters garen weg, dat ik vaak ook zoek naar leuk betaalbaar garen. Ik probeer wel kritisch te blijven, want goedkoop garen haakt niet altijd lekker en is ook niet altijd mooi.


Mijn favoriete garen op dit moment is Cool Wool van Lana Grossa. Het haakt echt heerlijk, voelt superzacht aan en ziet er prachtig uit. Maar het kost wel € 4,95 per bol en voor een fijne, lange sjaal heb ik gauw zo'n 6 bollen nodig. Ik gebruikte het garen al eerder voor mijn groene lievelingssjaal #2 uit mijn blogbericht Franse sjaal.


Nu kocht ik het garen in een prachtige kleur blauw, een kleur die bij bijna mijn gehele garderobe past, die bestaat namelijk ook voornamelijk uit de kleur blauw. Niet alleen die van mij trouwens, ook manlief en de meiden zijn dol op deze kleur.


Het patroon dat ik gebruikte is Alpaca your wrap van Moogly. Ik vond het patroon in het begin best pittig, door de vele tekst. Een getekend patroon vind ik vaak veel makkelijker lezen. Voordat ik begon met haken tekende ik het patroon uit. Op deze manier is het ook veel makkelijker om uit te tellen met hoeveel lossen je kunt beginnen.


Het randje van de sjaal bedacht ik er zelf bij. Aan de zijkanten van de sjaal bleef het bij vasten (2 vasten per rij), aan de uiteinden haakte ik achtereenvolgens een rij stokjes, een rij vasten, 3 rijen met boogjes van lossen en tot slot een randje met vasten en picot steekjes.


Heel simpel, maar de sjaal heeft verder niets bijzonders nodig, vond ik.


En staat ie ook niet gaaf op mijn nieuwe jurkje? Het is net of het bij elkaar gezocht is.

En mocht je je nog afvragen wat lievelingssjaal #1 is? Dat is mijn absoluut meest gedragen donkerblauwe XL filet gehaakte sjaal uit het blogbericht XL filet sjaal. Al zal het mij niet verbazen als mijn nieuwe, blauwe sjaal de XL filet gehaakte sjaal van de eerste plaats gaat stoten.




Reacties

  1. MOOI ! ! ! !
    En het jurkje ziet er ook uit als mooi. Show je dat ook een keertje?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Super mooi gemaakt zeg.
    Heerlijk is dat he, als je iets zelf maakt en je er dan zoveel plezier van hebt.
    Leuk jurkje ook!!!!!
    Ik ben ook aan het haken, maar nog niet zo "gevorderd".
    Ik heb knuffeltjes gehaakt en kocht mijn garen bij Action......
    Haakt best heel fijn hoor en is erg goedkoop.
    Geen idee of het leuk en geschikt is voor een sjaal voor jou, maar kijk maar eens bij Action.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een super mooie sjaal. De kleur past inderdaad overal bij. Ik vind het vaak leuk om soms met goedkoper garen te werken en dan weer met wat duurder garen.
    Fijn weekend.

    Lieve groetjes,
    Emily
    (casacreaemilia.blogspot.nl)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Echt knap! En je hebt gelijk, af en toe mag je investeren. De sjaals die ik haakte met Zeemanwol, gaan maar 1 winter mee. Ze pluizen lelijk, vooral dat Julia-garen. Echt jammer. Aan de andere kant heb ik dan een excuus om vaak nieuwe sjaals te haken en veel af te wisselen ;-)
    Maar met jouw sjaal is dat niet nodig, die zou ik niet snel beu zijn!
    Fijn weekend, Sigrid

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dat is een mooie sjaal! Echt schitterend.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Prachtige sjaal in een mooie en handig te combineren kleur. De eerdere lievelingssjaals zijn mooi, maar deze vind ik de mooiste. Handig om met een haakschema te werken. In de geschreven tekst raak je makkelijk de draad kwijt.

    Groetjes, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Heel erg mooi!
    Ik ben deze sjaal nu zelf ook voor de 2e x aan het maken, nu van de Whirl van Scheepjes.
    Heel veel draagplezier!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Mandje - patroon

Pannenlappen

Granny Square Boodschappentas

Te gekke tas

Chunky Deken - patroon