zondag 27 juli 2014

Hip haarbandje

Vanmiddag genoten we van een zonnige zondagmiddag in ons mooie dorp. Nadat we de jaarmarkt hadden bezocht en ik wat haakinspiratie had opgedaan, zaten we heerlijk onder de parasol in onze tuin na te praten over de leuke haarbandjes die we hadden gezien. Eerder vond ik een foto van een mooi haarbandje, dat ik aan de meiden liet zien. Jongste dochter vond het wel wat. Zij zocht de kleuren uit en ik ging aan de slag.


Met het eerder gevonden haarbandje in gedachten, bedacht ik zelf het patroon. En toen het haarbandje voor jongste dochter klaar was, vond oudste dochter 'm toch ook wel erg leuk.

 

PATROON HAARBANDJE

Haarband

1. haak 100 lossen en markeer de laatste losse met een sluitspeldje.
2. meet de omtrek van het hoofd.
3. haak het aantal lossen totdat je de lengte van de omtrek van het hoofd hebt bereikt en markeer de laatste losse met een sluitspeldje.
4. haak weer 100 lossen en 1 keerlosse.
5. steek de haaknaald in de 2e losse vanaf de haaknaald, haal de draad erdoorheen, maar maak de steek niet af. steek de haaknaald door de volgende losse, haal de draad erdoorheen, sla de draad om de haaknaald en haal deze door de 3 lussen. herhaal tot aan sluitspeld.
6. vanaf de sluitspeld haak je in elke losse 1 vaste.
7. vanaf de volgende sluitspeld herhaal je stap 5, sluit vervolgens af met een halve vaste in de laatste losse.
8. werk de uiteinden weg met een naald. als de uiteinden te strak krullen, rek ze dan iets uit.
 
Tussendoor nog even 20 nageltjes gelakt.
Bloemetjes

1. haak 4 lossen, sluit de ring met 1 halve vaste.
2. haak dan de blaadjes in de ring, *2 lossen - 1 stokje - 1 losse - 1 halve vaste*, herhaal *_* nog 4x, hecht af en werk de uiteinden netjes weg met een naald.
3. rijg (elastisch) nylondraad door de haarband met een naald en naai hiermee de bloemetjes op de haarband. in de kern van het bloemetje rijg je een kraaltje mee, door een knoopje in de draad te leggen blijft het kraaltje mooi op zijn plaats.
4. werk de nylondraad netjes weg.Geen opmerkingen:

Een reactie posten