vrijdag 5 december 2014

Net zoals vroeger

De meisjes waren vanochtend al vroeg wakker en klaar voor een heerlijke dag. Naast enkele normale lesuren (succes meester en juf!) mag jongste met de klas pepernoten bakken en heeft oudste surprisemiddag met haar klas.

Ikzelf heb zojuist de laatste boodschappen gedaan voor vanavond. De surprises en gedichten zijn klaar, alles is ingepakt en de pan met uienchutney staat op het vuur. De heerlijke geur verspreidt zich door de kamer. Vroeger vierden we thuis Sinterklaasavond met een avondje Chinees fondue (fondue in bouillon). Omdat ik dol ben op tradities laten we vandaag oude tijden herleven. Mijn moeder maakte altijd heerlijke chutney en vandaag besloot ik zelf een pannetje te maken, lekker voor bij de fondue vanavond.


Ingrediënten:
1 pond uien
1 pond kristalsuiker
1 waterglas azijn
1/2 blikje tomatenpuree
1 teen knoflook
1 eetlepel gembersap
een paar bolletjes gember in stukjes
1 theelepel sambal

Snij de uien in ringen. Doe alle ingrediënten in een pan en breng het aan de kook. Laat het vervolgens een uur pruttelen op laag vuur. Laat de chutney afkoelen en doe ze in conservenpotjes.

Versier de potjes met een lintje, een leuk stuk papier of lapje stof. Ik maakte laatst labeltjes van fimo klei, die ik nu leuk kon gebruiken voor mijn potje.


Je kunt natuurlijk ook een dekseltje haken, zoals ik liet zien in mijn eerder blogbericht Op ieder potje.


Serveer de chutney koud bij een stukje vlees. Eet smakelijk!

2 opmerkingen:

  1. Dat klinkt al een heerlijk avondje! Was het gezellig (en lekker)?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het was een heel fijn en gezellig avondje, met mooie surprises en gedichten (zeker die van de meisjes!) en leuke cadeautjes. Daarna hebben we heerlijk samen gegeten, de chutney smaakte weer goed, als vanouds.

      Verwijderen