zaterdag 16 mei 2015

Superleuke strijkkralen

Op deze regenachtige zaterdagmiddag zochten jongste en ik naar een leuk DIY-projectje. Een tijdje terug vond ik op de mooie blog van Wimke een leuke DIY met gesmolten strijkkralen. In mijn DIY-map op Pinterest kwamen we 'm weer tegen.


De pot strijkkralen werd tevoorschijn gehaald en samen zochten we mooie kleuren uit. Jongste ging, zoals altijd, voor een patroon en ik besloot dat vooral eens niet te doen.
 
We smolten de kraaltjes in de oven...
 
 
... regen ze aan elastisch koord...


... en maakten er mooie armbandjes van. Echt verrassend leuk!

9 opmerkingen:

 1. Dat is nou ook toevallig! Ik heb precies hetzelfde gedaan met mijn jongens! Het resultaat was een stuk minder roze maar minstens net zo leuk!
  Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk idee, ik wist niet dat dat kon ;) weer wat wijzer :D
  Groetjes, Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er zijn nog meer mogelijkheden met strijkkralen. Je kunt ook strijkkralen in een (met olie ingevette) ovenschaal doen. Als je dit in de oven verwarmt, krijg je een schaaltje van gesmolten strijkkralen. Maar persoonlijk vind ik de armbandjes leuker.

   Verwijderen
 3. Mooi zeg! Weer superorigineel! Ik heb ooit eens een bakvorm ingestreken met olie en tegen de rand en bodem strijkkraaltjes gelegd. Daarna in de oven en de kraaltjes smolten aan mekaar tot een bakje/kommetje. Het is eventjes peuteren om ze uit de bakvorm te krijgen, maar het resultaat is echt leuk. ( Oh ja, en zeker niet je beste bakvormen gebruiken, want er kunnen restjes plastic achterblijven. ) Groetjes, Sigrid

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat heb ik inderdaad ook wel eens geprobeerd, maar het gaf een hoop rommel. Waarschijnlijk hadden we te veel strijkkralen gebruikt en/of het niet lang genoeg in de oven laten staan.

   Verwijderen
 4. Wij vinden het ook erg leuk om te doen, strijkkralen smelten in de oven, het stinkt wel enorm!

  Groeten van Juffrouw Mier

  BeantwoordenVerwijderen