maandag 31 augustus 2015

Feest

In de zomervakantie werd onze oudste 11 jaar. In de zomervakantie jarig zijn is niet altijd leuk. Dit jaar was haar verjaardag best wel bijzonder. Tijdens de kindervakantieweek werd ze door meer dan 400 kinderen toegezongen. In eerste instantie keek ze er niet bepaald naar uit, maar toen het moment eenmaal daar was genoot ze volop van de aandacht.


Afgelopen zaterdag vierden we haar verjaardag voor familie en vrienden. Om de tuin wat te versieren haakte ik een hoesje om de glazen potjes die ik kocht bij Action. Leuk als klein windlichtje, om een (nep)kaarsje in te doen, of als klein vaasje met bloemetjes uit eigen tuin.
  

Het werd een heerlijke middag. De kinderen vermaakten zich uitstekend. Eerst met z'n allen op de kamer van onze feestneus met Bean Boozled (een vies spelletje met jellybeans dat hier helemaal hot is) en daarna dosten ze zich met z'n allen uit in het oranje om gezamenlijk de finale van het EK hockey te kijken.
 
En wij "grote mensen" genoten van het heerlijke weer in de tuin. Wat is het toch fijn dat we eigenlijk altijd de verjaardagen van de kinderen buiten kunnen vieren.


PATROON VAASJE/WINDLICHTJE

Nodig:
Glazen potje met beugel van Action
Scheepjes Sunkissed 03
Haaknaald 3.5


1. Haak 2 l en 11 stokjes in een magische ring, sluit de ronde met 1 hv in het 1e st (12).
2. 2 l, 2 st in elk st, sluit de ronde met 1 hv in het 1e st (24).
3. 2 l, 2 st in elk 2e st, sluit de ronde met 1 hv in het 1e st (36).
4. 2 l, 2 st in elk 3e st, sluit de ronde met 1 hv in het 1e st (48).
5. 1 v, 5 l, 3 st overslaan, *1 v, 3 l, 1 hv in de v, 5 l, 3 st overslaan*, herhaal *_* tot aan het einde van de ronde, sluit de ronde met 1 hv in de 1e v, 3 l, 1 hv in de 1e v.
6-7. 2 l, 1 v om de boog van lossen, 5 l, *1 v om de volgende boog van lossen, 3 l, 1 hv in de v, 5 l*, herhaal *_* tot aan het einde van de ronde, sluit de ronde met 1 hv in de 1e v, 3 l, 1 hv in de 1e v.
8. 2 l, 1 v om de boog van lossen, 4 l, *1 v om de volgende boog van lossen, 3 l, 1 hv in de v, 4 l*, herhaal *_* tot aan het einde van de ronde, sluit de ronde met 1 hv in de 1e v, 3 l, 1 hv in de 1e v.
9. 2 l, 1 v om de boog van lossen, 6 l, *1 st om de volgende boog van lossen, 3 l*, herhaal *_* tot aan het einde van de ronde en sluit de ronde met 1 hv in de 3e l.
10. *1 v in het stokje, 3 v om de boog van lossen*, herhaal *_* tot aan het einde van de ronde, sluit met 1 hv in de 1e v en hecht af.5 opmerkingen:

 1. Klinkt supergezellig, dat feestje..
  Mooi hemelsblauw garen voor een zomers sfeertje!
  Tof gevonden met die rode bloemen erin :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Erg leuk zo, de potjes met de bloemetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat schattig!! Heel leuk met die bloempjes :)
  Dank je wel voor het meedoen aan de link party!

  groetjes
  Barbara
  www.busyfingersbusylife.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat ziet er heel gezellig uit zo, leuk gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen