vrijdag 28 augustus 2015

Zomerstop

Ruim een jaar geleden startte ik met mijn blog, zonder veel plannen, als soort van naslagwerk van mijn haakprojecten en andere creatieve uitspattingen.

Ik was erg verrast door de leuke reacties die ik kreeg, waardoor het plezier in het haken en in het schrijven van blogberichten alleen maar groeide. Iedereen die blogt weet dat het behoorlijk wat tijd in beslag neemt. En dat is helemaal niet erg, zo lang je er plezier in hebt, er energie van krijgt en het niet als een verplichting gaat voelen. Zo werkt dat bij mij in ieder geval.

Na de laatste intensieve weken voor de vakantie leek het me goed om eens even een paar weken afstand te nemen van mijn blog. Om nieuwe inspiratie op te doen, om lekker te haken, om veel te fotograferen, om te genieten van de geplande vakantie in Frankrijk en om leuke dingen te doen met ons gezin. Ook wel een uitdaging. Zou het me lukken om gedurende de schoolvakantie van de meiden, zes weken lang, geen blogberichten te plaatsen?


Op de laatste schooldag in het zuiden vertrokken we naar Frankrijk. We waren uitgenodigd door mijn ouders om, samen met mijn zus en haar gezin, een week door te brengen in een prachtig huis in de Dordogne, ter ere van hun 45-jarig huwelijk en de 70e verjaardag van allebei. Heel bijzonder en fijn, want doordat mijn zus in Zwitserland woont zien we elkaar niet zo heel veel.


We genoten van elkaars gezelschap...


van de heerlijke tuin...


van het relaxen aan en spelen in het zwembad...


van het samen haken met mijn zusje, die ik in die week heb aangestoken met het haakvirus...


en van gezellige familie-uitjes.

Na die eerste week in de Dordogne verhuisden wij naar de camping, dezelfde fijne plek als vorig jaar (zie het blogbericht Campinggeluk). Omdat de stacaravans die wij op het oog hadden dit jaar al vroeg volgeboekt waren, besloten manlief en ik een tent te reserveren. Ikzelf was de afgelopen jaren wat huiverig, ik ben nogal op luxe en comfort gesteld. Het leven op de camping vind ik leuk, maar kramperen iets minder. Afgelopen jaar had ik de tenten al zien staan en in deze tent en op deze camping durfde ik de gok wel aan.

Ook leuk voor de kinderen, dachten wij. Onze oudste prinses was aanvankelijk nogal sceptisch en voor onze jongste was het nieuw en dus spannend. Maar bij de eerste aanblik van onze prachtige tent verdween alle scepsis en waren alle vragen beantwoord. Wat een heerlijke plek!

De meiden genoten van de vrijheid op de camping en wij van de rust om lekker te lezen...


en te haken...
 
 
En omdat we het ook altijd leuk vinden om de omgeving te verkennen bezochten we kastelen met  mooie tuinen...
 
 

gezellige Franse markten....


mooie plaatsjes met prachtige uitzichten...


en vloog onze vakantie voorbij.

Na thuiskomst probeerden we het vakantiegevoel nog vast te houden, wat aardig lukte met een bezoekje aan de Efteling, een filmpje pikken in de bioscoop, een middagje shoppen in de stad, veel potjes hockey in de tuin, de lange zomeravonden, de kindervakantieweek, een dagje (en voor de meiden een paar dagen) aan zee...

De vakantie zit erop. En dus ook mijn zomerstop. Maandag mogen onze meiden weer naar school. Jongste gaat al naar groep 5 en heeft er heel veel zin in. Oudste verheugt zich op de fuiven, de musical en het kamp van groep 8. Het zal een bijzonder schooljaar worden!

14 opmerkingen:

 1. Wat een heerlijke vakantie! De moeite van een zomerstop waard ;)
  Welkom terug en een fijn weekend.
  Groetjes, Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het was inderdaad heerlijk, Wendy. En af en toe een time out is helemaal niet verkeerd.

   Verwijderen
 2. Heerlijke zomerstop.Leuk om even met je mee te mogen genieten. Wat een toffe foto's. Ik zou zo weg willen als dat kon.
  Natuurlijk ook fijn dat je hier weer terug bent. Zo te zien hebben jij en jouw zus mooie dingen zitten haken. Ik ben benieuwd naar de resultaten.
  Kleine meisjes worden groot. Goed dat ze er weer zin in hebben om naar school te gaan.

  Groetjes en fijn weekend, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kan zelf ook nooit genoeg krijgen van die vakantiefoto's, Margaret. En op vakantie gaan is fijn, maar thuis komen ook. Zuslief en ik zijn inderdaad lekker bezig geweest, het was heel gezellig om dat samen te doen. Binnenkort laat ik meer zien van alle creaties die de afgelopen weken van de haaknaald gleden.

   Verwijderen
 3. Fijn je terug te lezen!! Soms twijfelde ik even of alles wel goed met je was!
  Wederom prachtige foto's... en je vakantie klinkt heel leuk!
  Ik kijk uit naar je volgende haakblogbericht :-)
  En nog proficiat met je ruim-1-jaar-blog-verjaardag :-)
  Groetjes, Sigrid x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De zomerstop was wel een beetje abrupt en onaangekondigd, maar achteraf gezien erg effectief. Ik miste het bloggen wel, maar ik merkte ook dat de time out me veel inspiratie opleverde. En dat was nou net wat ik miste in de weken voor de vakantie. Ik heb niet stil gezeten, dus er komt weer van alles aan. Er is al weer zo veel wat ik wil laten zien! Tot snel. x

   Verwijderen
 4. Fijn jou terug te lezen en te weten dat je een super leuke vakantie achter de rug hebt. Ben beetje curieus naar de leuke creaties die je ons gaat tonen :-)

  Lieve groetjes, Tinne

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben nog druk bezig met het maken van foto's en uitwerken van patronen. Maar binnenkort volgt er meer. Ik moet ook niet alles tegelijk prijsgeven. ;-)

   Verwijderen
 5. Fijn om weer een berichtje van je te lezen, lees ze altijd met veel plezier! En wat een mooie foto's!
  Ik heb net weer een hartje gehaakt naar jouw patroon ;)

  Groetjes en een heel fijn weekend!
  Nienke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Klinkt als een heerlijke vakantie! Ik ken het gevoel wel dat je even wilde stoppen. Ik heb af en toe ook wel eens een (haak- of blog)dipje. Maar ik blijf het leuk vinden. Haakze en Blogze (voor zover jij wilt!)!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb inderdaad ook ervaren dat het soms heel goed werkt. Maar voorlopig blijft het kriebelen en heb ik nog zo veel te vertellen. :-)

   Verwijderen
 7. Leuke vakantie tijd gehad, zo te zien! Mooie pics ook.
  Groetjes Sofie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk was het zeker! Niet te geloven dat we al weer een maand terug zijn. En heerlijk die rust om lekker te fotograferen en nu van al die plaatjes na te genieten.

   Verwijderen