woensdag 23 september 2015

Kinderponcho

Onze jongste heeft een garderobe om u tegen te zeggen. Zij heeft namelijk een grote zus én is de jongste dame in de familie en vriendengroep, waardoor zij vaak een verrassingstasje met leuke kleding krijgt toegestopt. Dat zij daardoor veel tweedehands kleding draagt is voor haar geen enkel probleem. Integendeel, als grote zus iets nieuws krijgt wat jongste ook leuk vindt, dan verheugt zij zich al op het moment dat het wordt doorgeschoven. Toch vind ik het ook belangrijk dat zij zelf ook wel eens iets nieuws uitkiest.


Jongste weet altijd heel goed wat zij wil. Ze houdt van blauw en wil het liefst geen drukke prints. Voor de kinderponcho die ik voor haar haakte pakte zij in de winkel meteen naar Scheepjes Stonewashed. Eigenlijk had ik een ander soort garen in gedachten, maar als jongste een keuze heeft gemaakt, dan blijft ze er ook bij. En ach, zij moet het met plezier dragen, niet ik.


Het patroon van de granny poncho haakte ik volgens het patroon van Mez11. Het lichtblauwe randje haakte ik met vasten en een picot steek.


Het leren labeltje met het hartje won ik bij een giveaway actie van Lotte Haakt en Lerenlabels.nl.


En hoewel jongste niet echt geduld heeft voor het poseren met de poncho, lukte het toch om een paar leuke foto's te maken tijdens het voeren van de eendjes en het doen van een dansje aan de waterkant.

10 opmerkingen:

 1. Jouw jongste weet wat ze mooi vindt. En ze heeft gelijk. De poncho ziet er in deze kleur en met dit garen prachtig uit.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik moet toegeven dat ze vaak goed zit met het kiezen en combineren van kleuren. :-)

   Verwijderen
 2. De jongste heeft een goede smaak zeg!
  Top! & leuke fotos!!
  Groetjes van Mez11, Joyce

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks, Joyce! Hopelijk houdt ze die goede smaak als ze wat groter is. ;-) En jij natuurlijk bedankt voor dit leuke patroon!

   Verwijderen
 3. Wat grappig van dat dansje aan de waterkant :-) Ze lijkt mij een vrolijke en tevreden meid te zijn als ik de verhalen zo lees...
  De poncho is trouwens heel cool, mooi blauw en mooi randje!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat heb je goed gezien, Sigrid, ze is idd vrolijk en tevreden. En af en toe heerlijk in haar eigen wereldje.

   Verwijderen
 4. Prachtig Daphne, ben ook gek op blauw!!

  Groetjes Nienke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. this is gorgeous and the colour is brilliant

  BeantwoordenVerwijderen