vrijdag 15 januari 2016

Mix & match

Bij mijn bruine winterjas haakte ik een fijne, warme col van Lana Grossa Olympia, zo'n prachtig garen. Een lekker warme col is het (het patroon vind je in mijn blogbericht Col), alleen ontbrak het mij aan bijpassende handschoenen.

Nu vind ik handschoenen niet altijd handig. Als ik even snel mijn telefoon wil checken bijvoorbeeld. Er zijn natuurlijk ook wel handschoenen waarmee dat wel kan, maar zelf wat haken is natuurlijk leuker.


Met Lammy Merino haakte ik bruine polswarmers. Als basis gebruikte ik het patroon van de polswarmers uit het boek Kant haken, deze polswarmers haakte ik eerder al (zie hiervoor mijn blogbericht Polswarmers met een randje van kant).


Het randje van kant liet ik weg. Ik haakte gewoon wat extra rondes van stokjes. Ze matchen prima bij mijn bruine jas en bij alle sjaals die ik hierbij draag. Heel handig!

Ook bij mijn heerlijk zachte grijze sjaal, die ik altijd draag bij mijn zwarte jas, wilde ik graag een paar polswarmers.


Ik gebruikte hiervoor Lana Grossa Arioso, volgens mij het zachtste garen dat ik ooit in mijn handen had. Ik blijf eraan voelen... Al moet ik er eerlijkheidshalve wel bij zeggen dat de polswarmers van dit garen wel minder warm zijn dan die van het Merino garen.


Ook deze polswarmers werden (grotendeels) gehaakt met behulp van bovengenoemd patroon.6 opmerkingen:

 1. Wat een leuke haakprojecten. Echt heel mooi. De kleuren passen heel mooi bij elkaar. Dat patroon uit het boek kant haken zou ik ook nog eens willen maken :-).
  Fijne vrijdag.

  Lieve groetjes,
  Emily
  (casacreaemilia.blogspot.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. He Daphne,
  Die zien er heel mooi uit en passen perfect bij je mooie col! Ik heb het boek ook en deze polswarmers staan ook op mijn to-do lijstje!
  Fijn weekend alvast,
  Nienke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed gezien, zo bijpassend! En inderdaad handig dat je nog iets kunt vastnemen, zoals je mobieltje bijvoorbeeld. Je sjaals zijn ook prachtig...
  En je hebt ze net op tijd, want hier begon het vandaag te sneeuwen!
  Fijn weekend, Sigrid

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie polswarmers! Wat zal je lekker warme handen hebben :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo heb je mooie setje en zit je er lekker warm bij nu het winterweer toch echt is begonnen. Ik vind de bruine polswarmers gecombineerd met de col prachtig.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie polswarmers! Zo heb je een paar leuke sets.

  BeantwoordenVerwijderen