vrijdag 25 maart 2016

Paasontbijt

Net zoals vorig jaar moesten de meiden dit jaar voor het paasontbijt op school twee leuk versierde eitjes meenemen. Ze kozen leuke kleurtjes uit en ik kon weer los. Jongste schilderde het ei en tekende er een leuk snoetje op, oudste hield het bij een snoetje. Simpel maar leuk. De eieren met muts waren een groot succes in de klas, dus onze missie was geslaagd.


Met als basis het patroon van het eiermutsje uit het blogbericht Eiermuts haakte ik ook nog deze leuke mutsjes, die deze keer werden voorzien van oorflapjes en twee konijnenoortjes.

De oorflapjes haakte ik precies tegenover elkaar met 5 hst en vervolgens elke rij 1 minderen.

De oortjes haakte ik met 11 lossen, vanaf de 2e losse vanaf de haaknaald in elke steek 1 hst, in de laatste steek  4 hst en aan de andere kant weer verder met in elke steek 1 hst. Hecht af en knip de draad lekker ruim af, zodat je hiermee het oor aan het mutsje kan maken.

6 opmerkingen:

 1. Veel succes? Ja, dat geloof ik meteen! Weinig ouders zullen zoiets doen. Wel super leuk trouwens.
  Onze dochters hadden ook altijd wel iets aparts als er op school iets te doen was. Al moest moeders het de avond er voor nog in elkaar draaien. Op het laatste moment krijg je de leukste ideetjes!

  Fijne Paasdagen.

  Groetjes Thea♥

  Crea by Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk!!! Dank je voor het delen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super leuk, jij bent er klaar voor. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk joh!
  iedereen verzint natuurlijk een mooi geschilderd ei, en jouw meiden hebben een lekkere originele gehaakt eitje.
  Leuk verzonnen.

  BeantwoordenVerwijderen