zondag 22 mei 2016

Crop top


Onze oudste is echt een shopaholic. Ze vindt het heerlijk om te winkelen en te zoeken naar leuke kleding. Ze heeft een heel eigen kledingstijl en is steeds op zoek naar leuke items die niet iedereen heeft.
 

Tijdens ons uitstapje naar Antwerpen, waar ik over vertelde in het blogbericht Blij dat ik brei kussen, kon ze haar hart ophalen en genoot ze van het snuffelen in de winkels die je in Brabant niet hebt, zoals haar absolute favoriet Brandy Melville. Daar paste ze een aantal gebreide crop tops, die helaas nog net wat te groot waren voor haar tengere lijf.

Op Hemelvaartsdag waren we in Heusden. Het was een heerlijke dag en tot het genoegen van onze meiden waren er een paar winkeltjes open. Oudste was in Antwerpen al aardig verwend, dus nu was jongste aan de beurt om een nieuwe outfit te kiezen.


Weer stond oudste met een gehaakt topje in haar handen. Om hier een paar tientjes voor te gaan betalen is natuurlijk onnodig als je zelf kunt haken, dus gingen we thuis op zoek naar een leuk patroon voor een crop top. De patronen voor de kindertopjes die we vonden, vond ze veel te kinderachtig. Er zat dus niets anders op dan een damespatroon om te zetten naar een kindermaat. Het was flink puzzelen, maar met veel passen en meten tussendoor werd het een heel leuk topje, helemaal passend op haar lichaam.


Als basis gebruikte ik het patroon van Beautiful Crochet Stuff. Het topje is oorspronkelijk een stuk korter, maar ik haakte de achterkant gewoon rond tot de met oudste onderhandelde lengte. Als dit geen uniek en origineel stuk in haar kledingkast is... ;-)

8 opmerkingen:

 1. Heerlijk he zo met de dames op stap. Die top vind ik geweldig! Echt goed gelukt en heel leuk om te lezen dat de oudste al echt een eigen stijl heeft. Hoe oud is zij? Mijn dochter 10 jaar is ook zo'n type...geen roze meer maar stoer en veel glitter is haar favoriet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oudste is 11, in de zomer wordt ze 12. Zij kiest juist voor heel rustige outfits, zonder prints en weinig toeters en bellen. De jurkjes zijn deze zomer favoriet. Liefst shopt ze al dameskleding en soms lukt dat al, maar meestal is het nog te groot. Het is wat he, met die grote meiden. :-)

   Verwijderen
 2. Dat is met recht een origineel kledingstuk. Mooi gemaakt, vooral de achterkant vind ik erg mooi. Mijn dochter (nu 18) had ook al zo vroeg een eigen smaak. Leuk hoor! Geniet er maar van. Groetjes, Annemarie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Knap gemaakt! Staat haar heel leuk en idd zonde om er veel geld voor neer te leggen als je het zelf ook kunt maken. Bovendien is hier geen tweede van, ook leuk! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ziet er goed uit! Zo heeft ze zeker een unieke top.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jouw dochter weet wat ze mooi vindt en wat ze wil. Deze crop top is echt uniek en mooi. Knap gemaakt.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Knap gedaan!! De rug vind ik het mooiste.Maar het is vaak heel moeilijk om dat echt goed te doen passen, zo'n topje, dus écht wel goed gedaan van je!
  Mijn dochter van 10, bijna 11, zit nu ook tussen 2 kledingmaten in. De grootste kindermaat is meestal haar smaak niet, maar de kleinste damesmaat is ook niet altijd haar ding. Zucht! ;-)
  Ik zal ook zo'n oplossing als de jouwe moeten bedenken!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Knap staaltje haakwerk!
  Fijne zondag.
  Groet Patricia

  BeantwoordenVerwijderen