vrijdag 30 september 2016

Cappuccino

Als je mij al wat langer volgt, dan zal het je niet ontgaan zijn dat oudste is begonnen op de middelbare school. Best spannend, het begin van deze nieuwe fase. Gelukkig hebben we langzaam aan het idee kunnen wennen en had oudste er zelf heel veel zin in. Al moet ik er wel bij zeggen dat ik er, toen het eenmaal zo ver was, wel een beetje moeite mee had. En had ik nooit gedacht dat de impact van deze verandering zo groot zou zijn.
Hoewel ze haar nieuwe school erg leuk vindt, viel het oudste ook best een beetje tegen, 's morgens al vroeg op de fiets naar de stad, weinig vrije tijd, behoorlijk veel huiswerk en het vinden van haar plek in de nieuwe klas. Nu we een paar weken verder zijn ben ik vooral ook trots op de manier waarop ze de eerste hobbels heeft genomen.


De laatste maanden stonden vaak in het teken van oudste, terwijl jongste het ook best een beetje moeilijk heeft met de overstap van oudste. Ze houdt sowieso al niet zo van veranderingen en het feit dat oudste nu niet meer bij haar op school zit, vindt ze eigenlijk helemaal niet leuk. En met al die aandacht die uitgaat naar oudste mag onze kleine schat natuurlijk ook niet worden vergeten. Toen we laatst in Tilburg waren om te shoppen, besloten jongste en ik om even heerlijk te gaan snuffelen in de bij Gianotten Mutsaers, als grote boekenwurm wordt zij (en ik ook) altijd blij van mooie boekenwinkels.


Jongste dook in de kinderboekenhoek...


... en ik checkte even het assortiment haakboeken.


Ik scoorde het boek Haakspiratie van Jip by Jan en begon vol enthousiasme aan het koffiekopje. Ik ben immers dol op een goede cappuccino met een romige laag melkschuim. Mmm...


 
En omdat ik toch lekker bezig en nog een paar leuke, gestipte kopjes had staan, maakte ik er meteen een paar meer.

15 opmerkingen:

 1. valt inderdaad niet altijd mee,best wennen voor iedereen,de mingle-mangle meiden gaan nu ook naar het hbo, met de trein,bus uur onderweg voordat je thuis bent,voorheen 10 min,toch hier ook behoorlijk wennen,wat een superleuk kopje met cappucinno heb je gemaakt en wat een leuke foto van de jongste
  wens je een fijn weekend liefs mingle-mangle

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ook weer zo'n nieuwe fase, studeren. Maar (nog) niet op kamers, begrijp ik. Dat lijkt me als mama inderdaad ook wel even spannend. Gelukkig duurt dat hier waarschijnlijk nog zo'n zes jaar. ;-)

   Verwijderen
 2. Kan me voorstellen ja, dat het wennen is. Dat was voor mij ook zo in het begin (begin middelbare school is ondertussen al weer 8 jaar geleden ofzo :-O ) haha. Het komt vast allemaal goed. Leuk je cappuccino speldenkussen ;-) heel mooi.
  Fijn weekend alvast.

  Lieve groetjes,
  Emily
  (casacreaemilia.blogspot.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kan me dat ook nog goed herinneren, mijn start op de middelbare school, al is dat voor mij wel wat langer geleden dan voor jou, haha. Maar het komt inderdaad vast goed. Ze heeft het in ieder geval naar haar zin, dat is het belangrijkste.

   Verwijderen
 3. Snap ik best dat jongste ook moet wennen. Bij ons zit jongste nu in groep 8. Vindt ze al best bijzonder. Het hele school kiezen gaat straks beginnen voor haar.
  Je haakwerkjeis leuk! Mooi ook met een wat moderner kopje dan ik tot nu toe heb gezien.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ook zo'n bijzonder jaar, groep 8! Dat keuzeproces, het schoolkamp en de musical... Jij sluit na dit schooljaar dus ook een fase af, lijkt me ook gek. Hier duurt het nog even voordat jongste naar de middelbare gaat, ze is net begonnen in groep 6. Maar ook zij gaat hard...

   Verwijderen
 4. Ja dat is wennen voor jullie allemaal, maar is ook weer een leuke nieuwe fase. Wat een geweldige boekenwinkel. Lijkt me heerlijk om daar lekker te snuffelen. Heeft jongste ook nog een mooi boek gescoord?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is inderdaad een hele mooie winkel, mocht je een keer in Tilburg zijn (verder als winkelstad overigens niet zo heel bijzonder) dan zou ik er zeker even binnen lopen. Jongste scoorde deze keer overigens geen boek, het bleef bij lekker snuffelen.

   Verwijderen
 5. kleine kindjes worden groot en ze moeten zoals iedereen hun vleugels opslaan en hun eigen weg vinden, mijn oudste zoon sloeg zo ook zijn vleugels open en vloog naar de VS om zich daar uiteindelijk te vestigen en een eigen nestje te beginnen, niet gemakkelijk drie kleindochters aan de andere kant van de oceaan, maar een hart van een mama is groot en kan heel veel aan
  groetjes
  Micheline

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is inderdaad niet altijd leuk, je dierbaren zo ve weg. Ik kan me er iets bij voorstellen, mijn enige zusje woont met haar gezin in Zwitserland. Een stuk dichterbij dan de VS, maar gezellig even samen een bakkie doen is er ook dan niet bij...

   Verwijderen
 6. Wat vertel je dat weer mooi... Die kids vinden allebei hun draai wel weer, met zo'n lieve mama als steun!
  Ik zou me ook zorgen maken hoor, mijn dochter zit nu in het laatste jaar van de basisschool en vertrekt volgend jaar naar het middelbaar en ik kan het me nog totaal niet voorstellen :-)
  Je speldenkussen is mooi geworden, héél mooi goudkleurtje en héél mooi serviesje.
  Fijn weekend,
  Sigrid

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je groeit er vanzelf naar toe, Sigrid. Onze oudste was er ook echt aan toe. Die vindt de vrijheid ook heerlijk, gaat regelmatig even de stad in om even een ijsje te halen, te shoppen of te lunchen. Zo leuk. Hebben jullie een middelbare school in de buurt? Hier zit er een op een paar honderd meter van ons huis, maar onze oudste ging liever naar de stad, het avontuur tegemoet. ;-)

   Verwijderen
 7. Tjah, veranderingen moeten we vaak allemaal wel min of meer aan wennen. Fijn, dat het goed gaat.
  Leuk speldenkussenkopje! Ik heb er al heel wat langs zien komen. En allemaal even leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Opgroeiende meisjes, dat valt soms niet mee voor het hele gezin. Gelukkig geef jij jouw meisjes de aandacht die ze ieder voor zich nodig hebben. Lekker samen genieten en leuke of spannende dingen doen.
  Een geweldige boekenwinkel om rond te struinen en voor ieder iets leuks te kopen.
  Prachtig cappucinospeldenkopje.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen