woensdag 22 mei 2019

Granny sjaal in pastel

In april, tijdens Knit & Knot, schreef ik in mijn blogpost Lentekriebels Sjaal met Strepen over het durven experimenteren met kleur en een eigen draai geven aan een bestaand patroon. Dat laatste daar ben ik best goed in. Sterker nog, het kost me altijd moeite om me precies aan een bestaand patroon te houden. Ook pak ik makkelijk naar ander garen dan in een patroon staat. Ik zoek de specificaties van het gebruikte garen op, het gewicht, het aantal meters, en ga dan op zoek naar een garen dat ik prettig vind of dat ik bij een van mijn favoriete winkeltjes in de buurt kan kopen.


Experimenteren met kleur, dat vind ik een lastiger verhaal. Liefst pak ik naar groen-, blauw- of grijstinten, omdat die kleuren het best bij mij passen. Maar soms wil ik een keer wat anders.


Als ik dan in de winkel sta met plannen om eens een andere kleur te kiezen, dan vind ik het ineens heel moeilijk om keuzes te maken. Zo stond ik laatst bij By Philon naar mijn favoriete kast met Yarn and Colors Epic te staren.


Toevallig had ik oudste bij me. In tegenstelling tot haar jongere zusje kan zij niet echt warm lopen voor bolletjes garen, maar ze heeft wel ook voor mode en kleur. Ongeduldig als ze was probeerde ze mijn keuzeproces te versnellen en pakte ze wat kleurtjes bij elkaar, passend bij de roze basis die ik in gedachten had. Eigenlijk vond ik haar keuze zo gek nog niet, dus nam ik deze bolletjes mee naar huis.


Al hakend aan de omslagdoek werd ik steeds blijer van de combi, ik vind 'm echt heel mooi geworden in deze zachte kleuren.

De omslagdoek is een grof gehaakte granny triangle, een heerlijk "verstand op nul en blik op oneindig" project. Ik zou er zo nóg een willen haken.

6 opmerkingen:

 1. Hey Daphne,
  Wat een mooie kleurencombi. Je dochter heeft echt een goede keuze gemaakt. Ik ben zelf juist iemand die patronen helemaal volgt en vaak ook de kleurencombi's al zo mooi vind. Maar als ik iets uit de voorraad wil nemen (heel veel voorraad) dan maak ik zelf een kleurencombi haha. Je sjaal is echt heel mooi geworden.
  Fijne woensdag.

  Lieve groetjes,
  Emily

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Simpel is toch vaak het mooist, zo ook hier weer!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je dochter heeft er kijk op! En wat je let je om er nog eentje te maken, beide dochters zul je toch vast blij kunnen maken met zo'n leuke sjaal in hun eigen kleurtjes?!
  Ik heb ook moeite om een patroon exact te volgen, zie er vaak iets aan wat ik net even anders wil. Ik deed mee aan Sock Madness, daarbij moet je sokken breien volgens een bepaald patroon. Heel leuk en gezellig, maar ik had echt moeite om soms niet iets net even anders te doen dan volgens patroon (wat absoluut niet mag, het is een wedstrijd).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een prachtige kleurencombinatie! Heb ook altijd moeite om buiten mijn comfortzone te treden, maar soms kan het resultaat heel verrassend mooi zijn! Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooie kleurencombi. Leuk zo'n adviseuse die je helpt met kiezen!
  Groet, Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind dat het erg mooi is geworden! De kleuren passen goed bij elkaar.

  BeantwoordenVerwijderen