zaterdag 5 oktober 2019

Colorblock sjaal

Heb jij het boek Sjaals haken van A la Sascha al? Wat een mooi gebonden boek vol met mooie foto's, prachtige patronen en interessante informatie. Ik moest 'm in ieder geval hebben, want wat is er nu leuker dan sjaals haken? Het boek moest ik ook echt wel een aantal keer doorbladeren voordat ik wist met welk patroon ik zou beginnen.


De keuze viel op de Colorblock sjaal, een heerlijk repeterend en niet te ingewikkeld patroon en eens wat anders. En ook qua kleur wilde ik een keer iets anders. In de winkel van By Philon koos ik een aantal bolletjes Yarn and Colors Epic, dit lekker dikke katoen past heel goed bij dit stoere patroon, vond ik.


De kleuren baseerde ik op het gele jurkje met een band met creme en zwart aan de zijkant, dat ik zo graag droeg deze zomer. Ik doe dat wel vaker, als ik even niet weet welke kleurencombinatie ik moet kiezen. Ik neem dan een kledingstuk in gedachten waarbij ik het zou willen matchen en meestal komt er dan wel wat leuks uit.


De rand maakte ik iets anders dan beschreven in het patroon, zo kwam ik beter uit met mijn bolletjes en ik vind 'm ook wel leuk zo. Ik zou me toch eens helemaal aan een patroon houden, haha. ;-)

8 opmerkingen:

 1. Nee, dat is niks voor jou, het patroon volgen..... jij geeft er altijd wel je eigen draai aan.
  Wat een goed idee, om qua kleur iets in gedachten te nemen wat je graag draagt, zo kun jee iets nieuws mooi combineren.
  Ik vind het een stoere sjaal en de kleuren zijn echt héél mooi bij elkaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey Daphne,
  Wat een gave kleurencombi zeg. Je sjaal is erg mooi geworden. Ik moet ook nog beginnen aan mijn eerste project uit het boek. Kan niet kiezen haha.
  Fijn weekend.

  Lieve groetjes,
  Emily

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige sjaal/omslagdoek. De kleuren zijn zo mooi bij elkaar gekozen. Kleuren die je nu ook in de mode veel tegen komt, dus fijn om te combineren. Net als Emily moet ik nog een keus uit dit mooie haakboek maken. Hoeveel garen heb je voor jouw sjaal gebruikt van de verschillende kleuren?

  Fijn weekend, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. O jee, dat weet ik niet meer. Ik heb de sjaal even op de keukenweegschaal gelegd, de sjaal weegt bijna 400 gram. Gemiddeld 100 gram per kleur dus. Echter, voor de blokken waarmee je eindigt heb je natuurlijk meer nodig dan de blokken waarmee je begint. Ik zou in dit geval voor de zekerheid gaan voor 150 gram van 2 van de 4 kleuren.

   Verwijderen
 4. Ja, ik heb het boek. Ik heb er net een bericht over geschreven, dat binnenkort geplaatst wordt.
  Ik kan ook nog niet zo goed kiezen, maar ik moet ook eerst wat dingen afmaken van mijzelf....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Super mooi boek, heb ik ook gekocht! Ik heb er de tranen sjaal al uit gehaakt, heel mooi.
  Fijn weekend verder, groetjes Sofie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtige sjaal!
  Mooie kleuren en zo leuk met de blokken. Lekker origineel ... daar houd ik wel van!
  Mooi gemaakt hoor.

  BeantwoordenVerwijderen