Doorgaan naar hoofdcontent

Granny Square Boodschappentas

Toen ik vorige zomer met mijn schatten door het mooie plaatsje Obernai (Elzas, Frankrijk) wandelde, kwamen we langs een handwerkwinkeltje. En hoewel ik niet om garen verlegen zat, leek het me leuk om, als herinnering aan deze fijne vakantie, een paar mooie bolletjes te kopen. Jongste ging gezellig met mij mee naar binnen en hielp mij met mijn kleurenkeuze. 

De bolletjes gingen mee naar huis, ik had immers genoeg garen voor mijn vakantieprojecten bij me. Helemaal in de ban van de granny squares was ik afgelopen zomer en thuis gekomen ging ik daar fijn mee door. Wat het eindresultaat zou worden, dat wist ik nog niet. Ik vond het lastig om in te schatten hoeveel squares ik nu precies van deze bolletjes Katia Cotton In Love kon haken.

Het bleken er precies genoeg voor weer een Granny Square Boodschappentas, zoals ik die begin vorig jaar ook al maakte. Ik had nog precies zo'n jute AH boodschappentas liggen. Alleen dat erop naaien van de gehaakte lap, dat vind ik altijd zo'n vervelend klusje. En dus bleef de tas, met daarin de gehaakte lappen, een tijd liggen.

Ondertussen had onze oudste een fijne kamer gevonden in een leuk studentenhuis in het centrum van Leiden. Op een zondagmiddag vertelde ze dat zij ook wel zo'n boodschappentas wilde als ik had, maar dan in 'haar kleurtjes'. En laten dat nu precies de kleuren zijn van de bolletjes uit Obernai. Diezelfde middag nog naaide ik de lappen op de tas en 's avonds kon ie mee naar Leiden. Je begrijpt, tijd voor het maken van een insta-waardige foto was er natuurlijk niet. Oudste beloofde me dat ze nog wel een foto ervan zou maken. 

Een aantal weken later wandelde ze van haar huis naar de supermarkt, mét de tas, en bedacht ze zich dat ze nooit meer die beloofde foto had gemaakt. Op haar route, op een brug vlakbij haar huis, maakte ze een paar foto's die ze vervolgens naar me appte. Ik kan zo genieten van die doordeweekse momentjes waarop ze mij een foto of berichtje stuurt, het geeft me dan een kijkje in haar leven als student.

De tas wordt volop gebruikt, net als die van mij. En ook zij mocht al veel complimentjes over haar tas in ontvangst nemen. 

Reacties

  1. De laatste foto zag ik al op Instagram voorbij komen en Insta-waardig is die zeker ;-)
    Prachtige tas in lieve kleuren. Mooi garen heb je ervoor gebruikt.
    Leuk om een inkijkje te krijgen door de foto's die je dochter stuurt doordeweeks.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel mooi, toevallig heb ik een mini versie omgehaakt met granny squares, komt deze week ook op mijn blog.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Granny Square Boodschappentas

Mandje - patroon

Pannenlappen

Te gekke tas

Sunny Square Tote