dinsdag 25 november 2014

Cadeauzakjes maken

Op Pinterest zie ik vaak prachtige ideeën voor het mooi inpakken van cadeautjes. In de maanden november en december, de maanden van de vele cadeautjes, kan ik helemaal los met al deze ideeën. In mijn eerdere blogbericht over gift wrapping liet ik al zien hoe ik mijn cadeautjes graag inpak. Liefst gebruik ik hiervoor eenvoudig bruin papier. Met kerst pak ik de cadeautjes graag iets luxer in met mooi zilver papier. Voor kleine cadeautjes heb ik altijd een voorraadje zelfgemaakte cadeauzakjes in huis.


Een cadeau-envelopje is heel eenvoudig zelf te maken. Je hebt nodig: een mooi vel stevig papier, een potlood, een liniaal, een schaar en dun dubbelzijdig plakband.


Teken op het papier twee horizontale en 2 verticale lijnen aan de achterkant van het papier. De rechthoek laat het formaat van het zakje zien, de lijnen worden de vouwlijnen aan de binnenzijde.


Knip de hoeken af over de lijnen en knip de hoeken van de flapjes mooi rond af.

 
Plak met dubbelzijdig tape de flapjes vast. Het laatste flapje kun je na het vullen van het zakje sluiten met een mooie sticker. 
 
 Wil je iets meer uitleg over de vouwwijze van dit envelopje, kijk dan naar de werkbeschrijving van The Creative Place.

Voor de cadeauzakjes gebruik ik stukken (inpak)papier die ik mooi vind. Nog vaker gebruik ik het prachtige papier uit het Flow Book for Papier Lovers. Echt een geweldig book, zonder tekst, maar met heel veel mooie stukken inpakpapier, briefpapier, papier om te vouwen, labels, stickers kaarten en nog meer.

 
Er is net weer een nieuw Book for Paper Lovers uit, die staat natuurlijk op mijn verlanglijstje!
 
Heb je een iets groter cadeautje, dan is het cadeauzakje van Dans Mon Bocal heel erg leuk:
 
 
 
 Veel inpakplezier!
 
  

1 opmerking: