donderdag 13 november 2014

Wie zoet is krijgt lekkers

Sinds afgelopen dinsdag zitten wij elke avond om 18.00 uur aan de buis gekluisterd! Het Sinterklaasjournaal is weer begonnen. Samen met onze jongste genieten we met volle teugen van dit oer-Hollandse feest.


"Zie ginds komt de stoomboot
uit Spanje weer aan.
Hij brengt ons Sint Nicolaas,
ik zie hem al staan. "
 
Tot op heden ziet alles er, ondanks de politieke discussie, gelukkig uit als vanouds. Of alle Pieten zwart zullen blijven of een ander kleurtje gaan krijgen weten we nog niet. Jongste hoopt dat ze zwart blijven, maar vooral zoals we gewend zijn: vrolijk, gezellig, grappig en soms een beetje onhandig. "Elk jaar hebben ze weer een probleem en het komt altijd weer goed", aldus jongste. Aanstaande zaterdag kijken we natuurlijk ook naar de intocht van de Sint op tv en zondag gaan we hem welkom heten in ons dorp.
 
"Daar huppelt zijn paardje 
het dek op en neer.
Daar waaien de wimpels
zo mooi heen en weer."
 
Vanochtend stond er in mijn agenda een gezellig ochtendje gepland met de mama van een van jongste haar BFF's. Onder het genot van een kop koffie en een stuk gevulde speculaas gingen we aan de slag met onze Sinterklaaskrans. Het strooigoed werd met een lijmpistool op de krans geplakt.
 
 
"Kijk, Piet staat te lachen 
en roept naar de kant:
‘Ik heb genoeg lekkers
voor heel Nederland!’ "
 
Zoet hoef je volgens de tekst van "Zie ginds komt de stoomboot" anno 2014 dus niet meer te zijn. Beetje jammer, dit werkte de afgelopen jaren toch wel aardig om de sfeer gezellig te houden in deze drukke en spannende tijd. Niet dat er een roe aan te pas kwam, maar af en toe schreef Sint een ietwat streng briefje en dat maakte dan wel indruk.
  

"O lieve Sint Nicolaas,
kom ook eens bij mij.
En rij toch niet stilletjes
ons huisje voorbij."
 
Eén ding is zeker: we gaan dit jaar weer volop genieten van deze heerlijke periode!
 
 
  

4 opmerkingen: