Doorgaan naar hoofdcontent

Warme wintersjaal

Brrrr... Wat was het fris vandaag! Vorig weekend speelden de kinderen nog zonder jas in de speeltuin, vandaag was een warme winterjas geen overbodige luxe. En omdat ik nooit genoeg sjaals heb, maakte ik een warme, lange sjaal voor bij mijn nieuwe winterjas.

Ik haakte de sjaal met de v-steek, zodat de sjaal wat luchtig zou blijven en niet te zwaar zou worden. Ik gebruikte Bulky (een mix van wol en acryl) van HEMA en haaknaald 6.0.

De bloem bevestigde ik niet aan de sjaal, maar aan een speld, zodat ik ervoor kan kiezen of de bloem wel of niet bij mijn outfit past.
 
 
Patroon sjaal

Start met 26 lossen.

Rij 1:
Haak 1 st in de 4e losse vanaf de haaknaald (de eerste 3 lossen vanaf de haaknaald vormen het 1e stokje). Dan *1 l, 3 lossen overslaan, 1 st in de 4e losse, 1 l, haak nog 1 st in de 4e losse*. Herhaal *_* nog 3x en haak 2 st in de laatste 2 lossen.


Rij 2:
Haak 1 keerlosse. Haak 1 v in de eerste 2 stokjes van de vorige rij. Dan *1 v in de ruimte van de enkele losse van de vorige rij,  1 v-3 l-1 v in de ruimte van de 3 lossen van de vorige rij*. Herhaal *_* nog 3x en haak 2 v in de laatste 2 lossen.
Rij 3:
Haak 3 keerlossen (= 1e stokje van de volgende rij). Haak 1 st in de 2e vaste van de vorige rij. Dan *1 l, 1 st in de 3 lossen van de vorige rij, 1 l, haak nog 1 st in de 3 lossen van de vorige rij*. Herhaal *_* nog 3x en haak 2 st in de laatste 2 lossen.
Rij 4 t/m xx:
Herhaal rij 2 en 3 totdat de sjaal de gewenste lengte heeft. Eindig met (de beschrijving van) rij 3. Ikzelf heb de sjaal lekker lang gemaakt, zodat 'm 2x om mijn hals kan slaan.

Rand:
Korte zijden (uiteinden): steeds 1 v om het stokje, 3 l.
Lange zijden: steeds 1 om de losse, 2 l.
Hoeken: 3 l.


Bloem:
De bloem heb ik gehaakt naar het patroon van Lindevrouwsweb, waarnaar ik al verwees in mijn blogbericht Fleur en kleur. 

Reacties

 1. What a lovely scarf Daphne!! Thanx for the pattern!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leukerd!
  Groetjes Rianne
  RiannesHaaksels.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 3. a perfect little scarf to whip up in an evening! thanks so much for sharing on craft schooling Sunday!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. It´s lovely!! Thank you very much for sharing the pattern. Have a nice day! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooitje !!! Wat zijn de afmetingen en hoeveel bollen heeft U gebruikt ???

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zou niet meer durven zeggen hoeveel bollen ik gebruikt heb... Bij veel winkels mag je teveel gekochte bollen wol terugbrengen als je het bonnetje bewaart, misschien is dat een idee.

   Verwijderen
  2. De afmetingen van mijn sjaal zijn 14 cm bij 3 meter, lekker lang dus.

   Verwijderen
 6. Bedankt voor jouw patroon. Ik heb de sjaal ook gehaakt en over geblogd. Ik heb een link naar jouw pagina gemaakt. Hoop dat je dit goed vindt. http://jufsas.wix.com/jufsas#!Grijze-gehaakte-sjaal-met-bloem-homemade-by-jufsas-met-patroon-free-pattern-Crochet-scarf-en-flower/csc5/565f51060cf25333685bae4f

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Mandje - patroon

Pannenlappen

Te gekke tas

Ribbeldeken

Oma's kerstboom 2.0