vrijdag 19 juni 2015

Hartjes van papier

Na een week te hebben rondgelopen met een pijnlijke schouder heb ik me vandaag toch maar eens onder handen laten nemen door de fysiotherapeut. De fysiotraining van vanochtend bracht met wat gerichte oefeningen wat verlichting van de pijn, maar nadat ik vanmiddag had kennisgemaakt met de sadistische kant van de anders altijd zo zachtaardige fysiotherapeut voel ik me vooral bont en blauw. Het uitgangspunt dat fysiotherapie bestaat uit 50% vakkennis en 50% sadisme (dit leerde ik van mijn zusje, die 20 jaar geleden ook fysiotherapie studeerde en inmiddels een eigen praktijk heeft) is wat mij betreft vandaag weer bewezen.

Van haken kwam deze week dus weinig terecht en dat was best saai kan ik je vertellen! Ik zocht mijn toevlucht in het maken en inpakken van cadeautjes en wat gefrutsel met papier. Dochterlief en ik gingen deze week los bij de HEMA, waar we veel leuk knutsel- en inpakmateriaal kochten.

Laatst kocht ik er al een leuk setje leuk origami papier. Na het vouwen van de kraanvogels (zie hiervoor mijn blogbericht Kraanvogels) had ik de smaak van het vouwen te pakken gekregen.

Op Pinterest vond ik het idee om hartjes te vouwen. Heel eenvoudig en leuk om aan een cadeautje te maken of om te gebruiken als boekenlegger, ze passen namelijk precies om de hoek van een pagina.


Hoe je de hartjesboekenleggers vouwt zie je hier.

 
Jongste deelde ze uit aan de overblijfmoeders op school, die in die week in het zonnetje werden gezet. En ze hield er eentje zelf. Een gele, haar lievelingskleur. Want een boekenwurm als zij kan altijd wel een extra boekenlegger gebruiken.
 
Ik vrees dat het de komende dagen zal blijven bij geknutsel met papier, al hoop ik dat er heel snel weer iets moois van mijn haaknaald glijdt.

6 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Dank je, ik heb er net gezellig nog een paar gemaakt voor aan een cadeautje.

   Verwijderen
 2. Ik hoop dat je schouderpijn vlug over is, zodat je je creativiteit weer kunt botvieren met de haaknaald! Maar intussen zijn die papieren hartjes ook superleuk! Mijn dochter houdt toevallig ook van geel én van lezen, dus misschien waag ik me ook eens aan origami :-)
  Groetjes, Sigrid

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn schouder voelt nog bont en blauw, maar is al minder pijnlijk. Gelukkig!
   Het vouwen van het hartje is echt goed te doen! Ik zou het zeker eens proberen.

   Verwijderen
 3. Oei, sterkte met je schouder.
  Maar eenss met andere materialen dan wol spelen kan ook heel leuk zijn en nieuwe inspriratie opleveren ;-) De hartjes zijn in ieder geval heel leuk geworden :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vervelend zo'n schouder! Hopelijk gaat het niet al te lang duren.

  BeantwoordenVerwijderen