vrijdag 12 juni 2015

Stoptrein

We zijn bijna aan het einde van het schooljaar. De tijd van het jaar waarin ik de familieagenda heel zorgvuldig plan. Omdat de maanden juni en juli bij ons altijd bol staan van de activiteiten en feestjes. Omdat ik nu eenmaal minder energie heb dan anderen en op tijd een rustmoment moet inplannen. Omdat ik graag overzicht houd. Omdat ik de dingen die ik doe graag goed wil doen.

Vroeger liet ik me elk jaar meeslepen door de drukte, rende ik als een kip zonder kop, maar die tijd is voorbij. Voor mij geen sneltrein meer, doe mij de stoptrein maar. Ik hoef niet overal meer bij te zijn, kan best wat missen. Ik maak mijn keuzes weloverwogen en geniet meer van de dingen die ik doe.

Zo knutselen, verzamelen en bedenken we wat af om alle juffen, coaches en trainers op gepaste wijze te bedanken voor alle inzet het afgelopen schooljaar of seizoen.


Voor de juffendag borduurden de meiden allebei zelf een hartje op een notitieboekje, een leuk idee van Lisanne van Draad & Praat.

Verder vierden we afgelopen zondag de verjaardag en Eerste Communie van onze jongste.


Een hele feestelijke, zonnige dag waar onze kleine feestneus volop van genoot.

Oudste maakte in april de entreetoets en kreeg vorige week haar voorlopig advies voor het voortgezet onderwijs.


En ondanks dat we erop vertrouwden dat het allemaal wel goed zou zijn, was het toch best wel spannend! Na de zomervakantie gaat ze naar groep 8, waar blijft de tijd...

Ook het hockeyseizoen moet worden afgesloten, met morgen een minislotdag voor de jongste. Afgelopen week zorgden we voor een mooie outfit in de kleuren van Brazilië, waarin het team morgen het seizoen feestelijk kan afsluiten.

Oudste gaat nog even door, vandaag stond er een keepersclinic en een selectietraining op het programma. Zondag afsluiting van het seizoen met haar huidige team en mogelijk volgende week al meteen weer door met haar nieuwe team, als voorbereiding op de najaarscompetitie.


Op het werk staat er nog een grote conversie gepland met bijbehorende deadlines.

En thuis probeer ik alle ballen in de lucht te houden, staat het eten op tijd op tafel, staan alle spullen op het juiste tijdstip klaar en wordt de een na de ander gebracht en gehaald.

Ondanks dat mijn lichaam de afgelopen weken bepaald niet meewerkte, hield ik de ballen tot op heden toch aardig in de lucht. Op die strijk van vier weken na dan, die toch niemand ziet als ik de deur van het strijkkamertje dicht houd. ;-)


Voor haken had ik de afgelopen weken ook ik even niet zo veel tijd. Ik maakte wat projectjes af en haakte tijdens de rustmomentjes aan het lieve vestje uit Haken & Kleur Buiten.

En soms gebeurt er dan ineens iets, onverwacht, iets wat we niet hadden ingecalculeerd. Wat ben ik dan blij dat ik de agenda zo zorgvuldig heb gepland, mét rustmomenten. Rustmomenten die we heel goed kunnen gebruiken om even stil te staan...

6 opmerkingen:

 1. Oh ja hier ook altijd drukke maanden maar dan ook mei er nog bij. En plannen en organiseren is niet echt m'n sterkste kant ;s
  Leuke boekjes hebben jullie gemaakt,
  Fijn weekend.
  Groetjes, Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vraag me ook wel eens af hoe al die andere moeders dat doen. Ik ben juist een control freak, maar probeer dat af en toe wel wat los te laten, dat scheelt ook een hoop stress. ;-)

   Verwijderen
 2. Met kinderen zijn deze maanden altijd druk en er kunnen onverwachte dingen gebeuren. Goed van je om rustmomentjes in te passen en een en ander goed te plannen. Zeker als het op het werk ook nog druk is. Dan is even tijd nemen voor die mooie bloem een geluksmomentje.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze pioenroos stond als enige in de vaas in bloei. Heel bijzonder.

   Verwijderen
 3. Mooi bericht! Herkenbaar, die stapel strijk :-) Gaat er hier ook zo aan toe. Maar genieten en stilstaan bij het moment zijn zo belangrijk! Je mist niets, je krijgt er zelfs meer voor terug! Erg leuk gedaan het notitieboekje!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je, Saskia. Inmiddels is de stapel strijk geslonken tot een berg van 2 weken. En de deur weer dicht, haha.

   Verwijderen