Doorgaan naar hoofdcontent

Quotes voor aan de muur

Weer stond er een meesters- en juffendag op de agenda, voor groep 8 deze keer. Namens de klas werd er een cadeau gegeven en de kinderen mochten iets lekkers bakken.

Na de leuke hangerhanger van jongste (zie het blogbericht Juffendag) zochten we ook nu naar een  kleinigheidje dat oudste mee naar school kon nemen voor de meesters en juffen, inclusief stagiares zijn dat er maar liefst 5 voor de twee groepen 8! Omdat de groepen het grootste deel van de tijd samenwerken, besloten we dat er dan ook maar voor alle meesters en juffen iets meegenomen moest worden.


Onze oudste is dol op quotes en dus werd het een muurhanger met quotes. Hiervoor gebruikten we de gratis printables van Elske Leenstra, die oudste ook op haar kamer heeft hangen. Deze zijn zó leuk!


De meesters en juf zijn van dezelfde generatie als wij, dus schatten we in dat ze best om de "level-up"-quote zouden kunnen lachen.


De stagiaires, twee twintigers, zochten we maar even een andere variant. Op de website van Elske is er keuze genoeg!

 
Een tijdje terug maakte ik zelf een paar kaartjes op A6-papier (witte kaartjes die ik altijd koop bij HEMA), ook hiervan maakte ik hangers voor aan de muur.


Deze hing ik naast elkaar in de woonkamer.

DIY - Muurhanger

Dit heb je ervoor nodig:
ijsstokjes (2 voor A6 formaat, 4 voor A4 formaat) (Xenos)
dun dubbelzijdig plakband (Action)
koord (HEMA)
lijm (ik gebruikte sieradenlijm)
quote op dik A4- of A6 papier

Plak dubbelzijdig plakband op de ijsstokjes. Plak een ijsstokje op de voorzijde van het papier, laat een klein stukje van het ijsstokje boven het papier uit komen. Knip een stuk koord af en leg knoopjes aan de uiteinden van het koordje. Leg de koordjes op de uiteinden van het ijsstokje, met de knoopjes onder het stokje, zodat het koordje er niet gemakkelijk tussenuit glijdt. Doe een druppeltje lijm aan beide uiteinden van de stokjes en plak aan de achterzijde een ijsstokje, precies bovenop die aan de voorzijde. Laat de lijm even opdrogen voordat je het ophangt.

Reacties

 1. Super leuk idee! En dank voor de uitleg van de diy.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goeie quotes! Inspirerend!
  Groetjes, Sigrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super leuk!
  Zo eenvoudig met de ijsstokjes en een geweldig mooi resultaat.
  Om te onthouden ... Bedankt voor het delen.
  Ilse (by-ik.blogspot.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die zijn leuk!! Ik ga even op haar site kijken, ben zelf ook gek op quotes! En wat een leuk idee om ze cadeau te doen, ga ik onthouden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Superleuk idee! Wordt vast gewaardeerd.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Mandje - patroon

Pannenlappen

Ribbeldeken

Mandje

Toffe tas