Doorgaan naar hoofdcontent

Knuffel

Het afgelopen jaar had ik mijn zaakjes zo vlak voor de vakantie helemaal op orde. Dit jaar voelt dat niet zo, de tijd vliegt en de familieagenda staat bomvol. Het werk vroeg de laatste weken veel mijn energie, het hockeyjaar van de meiden werd afgesloten met een aantal gezellige activiteiten, oudste ging de proefwerkweek in en kon wel wat ondersteuning gebruiken, zaterdag gaat zij voor een week op kamp, waarvoor spullen moeten worden verzameld, en er stonden en staan nogal wat feestjes op de kalender. Druk dus. Vooral in mijn hoofd. Om toch te zorgen voor rust in mijn hoofd probeer ik weinig te laten aankomen op het laatste moment.

Het haken staat dus even op een wat lager pitje. Mijn hoofd staat er even niet naar. Ik haak hooguit een paar rijtjes aan een fijne deken of aan weer een boodschappennetje, zoals ik een aantal weken terug liet zien. Fijn tijdens het WK voetbal, zo kan ik haken met mijn verstand op nul en toch wat meepikken van het WK. Niet dat ik zo'n voetbalfan ben, maar ik vind het wel gezellig om met mijn schatjes die wel van voetbal houden een beetje mee te kijken. En ik moet zeggen dat ik nog nooit zoveel wedstrijden heb gezien als dit jaar, nu Nederland niet meedoen, haha.

Enkele weken terug verkocht ik het laatste knuffeltje uit mijn voorraad. Omdat ik het altijd fijn vind om iets te hebben liggen als er weer een vraag komt, haakte ik meteen een nieuw knuffeltje.


Ik koos voor Brussels, het schattige popje dat ik al eerder haakte in het bruin.


Het patroon komt uit het boek Sweet Crochet van Sandrine Deveze, een boek met allemaal superschattige knuffeltjes, waaronder bijvoorbeeld ook JosephinePirum Parum en Raspberry.

 


Reacties

 1. Het ene jaar kan zo verschillende van een ander jaar. In een gezin kan het hectisch zijn en helaas kan het in dezelfde tijd druk zijn op het werk. Dan is het extra fijn om samen op vakantie te gaan en alles even los te laten.
  Jouw nieuwste knuffel is schattig.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey Daphne,
  Wat een ontzettend leuke knuffel. Ik heb ook het gevoel dat de tijd vliegt soms. Het komt vast wel goed :-).
  Fijne woensdag.

  Lieve groetjes,
  Emily

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ken dat (misschien ligt het aan de naam😊) gevoel.....je ben druk en blijft druk.
  Erg lastig ook om dan te ontspannen.
  Gewoon meegaan met je gevoel, niks moet.
  En nu niet teveel aanhalen van haakwerkje, dat geeft alleen maar meer onrust.
  Opschrijven wat moet en wegstrepen wat klaar is, helpt mij enorm, heerlijk om al die doorgestreept dingen te zien.

  Je knuffel is echt super schattig zeg.
  Leuke kleur en ik vind die korte pootjes met dat lange lijf zo leuk.

  Succes met laatste loodjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een lief knuffeltje!

  Ja heel herkenbaar, de drukke periodes en dan haak je eens wat minder... Uiteindelijk komt de haakvirus altijd terug! :-)

  Veel plezier nog!

  Emilie

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Mandje - patroon

Pannenlappen

Ribbeldeken

Mandje

Oma's kerstboom 2.0