woensdag 19 december 2018

Sneeuwvlok

Afgelopen zaterdagavond dwarrelden er zo gezellig de eerste sneeuwvlokjes van deze winter naar beneden. En gelukkig lag er 's morgens nog steeds een mooi laagje poedersuiker. We zijn met z'n viertjes dol op sneeuw, maar dan wel het liefst in het weekend, als we nergens naar toe hoeven. Een fijne bijkomstigheid van het mooie laagje poedersuiker vond ik dat er van de puinhoop die onze straat die laatste weken is even iets minder te zien was. Sinds oktober ligt de straat open voor werkzaamheden aan de riolering en wat snelheidsbeperkende maatregelen en ik moet zeggen dat ik er inmiddels wel genoeg van heb en weer verlang naar ons gebruikelijke mooie uitzicht. 

Helaas wat het laagje sneeuw al weer snel verdwenen en ziet het er ook niet naar uit dat we een witte kerst gaan krijgen en dus toverde ik maar wat sneeuwvlokjes van mijn haaknaald.


Eentje die op verschillende manier gebruikt kan worden. Bijvoorbeeld om in de kerstboom te hangen. Of aan een kerstcadeautje. Of aan een kerstslinger.


Misschien kun jij ook nog wel wat leuks bedenken, waar ik niet aan heb gedacht. Wat ik sowieso leuk vind, is om te zien hoe jouw exemplaar is geworden, mocht je de sneeuwvlok ook gaan haken.

PATROON SNEEUWVLOK

Nodig:
glittergaren voor haaknaald 4.0
haaknaald 3.0
stopnaald

Start met een magische ring.

A. Haak 10 lossen, 1 halve vaste in de 2e losse vanaf de haaknaald, 2 halve vasten in de volgende 2 lossen, 4 lossen, 1 halve vaste in de 2e losse vanaf de haaknaald, 2 halve vasten in de volgende 2 lossen, 4 lossen, 1 halve vaste in de 2e losse vanaf de haaknaald, 2 halve vasten in de volgende 2 lossen, nu weer naar beneden, 1 halve vaste in elke losse (6), 1 vaste in de magische ring.

B. Haak 6 lossen, 1 halve vaste in de 2e losse vanaf de haaknaald, 1 halve vasten in de volgende  losse, 3 lossen, 1 halve vaste in de 2e losse vanaf de haaknaald, 1 halve vasten in de volgende  losse, nu weer naar beneden, 1 halve vaste in elke losse, 1 vaste in de magische ring.

Herhaal A - B 3x, in plaats van de laatste vaste een halve vaste, trek de magische ring strak aan en hecht af.

Je kunt natuurlijk ook ander (stevig) garen gebruiken, neem voor een strak resultaat een kleinere haaknaald dan op de wikkel staat aangegeven.


5 opmerkingen:

 1. Wat leuk!
  Mooi garen. Past er zo mooi bij.
  Groetjes, Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey Daphne,
  Wat een ontzettend leuke sneeuwvlok. Bedankt voor je mooie patroon.
  Fijne feestdagen.

  Lieve groetjes,
  Emily

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Awesome blog, i always enjoy & read the post you are sharing.Thank for your very good article...! แทง บอลออนไลน์

  BeantwoordenVerwijderen