woensdag 12 december 2018

Kerstlama

Tijdens de lunch met de Esther Vergeer Foundation brachten we allemaal onze creatie uit het boekje Kerst & Winter Haaksels mee. Kerstengeltje Joy van Amilishly (Alexa Boonstra) en de Kerstlama van Essiebirdies (Esther Vogelaar) werden meteen tot setje gebombardeerd, zo schattig waren ze bij elkaar.


Eerder liet ik je al mijn versie van Kerstengeltje Joy zien. Natuurlijk moest de Kerstlama daarna ook worden gehaakt. Weer zo'n leuk amigurumi figuurtje, die keer wel met een aantal losse onderdelen. 


Enkele weken terug bracht een filmpje van Wolplein mij op een goed idee. Ik keek naar een aflevering van De Haakster van Nederland en zag hoe kandidaat Daniëlle de onderdelen aan elkaar speldde voordat ze ze aan elkaar naaide. Zo logisch eigenlijk, maar ik had er nog niet eerder aan gedacht. Deze manier bleek voor mij prima te werken. Zonder frustratie kon de lama in elkaar worden gezet.
Het boekje Kerst & Winter Haaksels kost € 7,95 is te koop in de webshop van de Esther Vergeer Foundation. De gehele opbrengst van het boekje gaat naar de Esther Vergeer Foundation. Help je ons mee dit goede doel te steunen?

5 opmerkingen:

 1. Wat een schatje
  Om verliefd op te worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hele leuke lama Daphne. Echt super schattig.
  Fijne dag.

  Lieve groetjes,
  Emily

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Weer een geslaagd project uit het boek voor het goede doel. Het is zo fijn om elkaar aan de slag te zien. Ieder heeft zo eigen manieren om dingen te doen en ik zo al heel veel van andere haaksters geleerd.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen