Doorgaan naar hoofdcontent

Mannensjaal

Heel veel sjaals gleden er de afgelopen jaren van mijn haaknaald. Maar nog niet eerder haakte ik er een voor manlief. Eigenlijk vond ik dat dat niet kon. Nu was het niet dat hij er ooit om vroeg, of dat hij er ooit een draagt. Maar toch. Ik vond dat het er toch maar eens van moest komen. Sofie van Fie Bakt, Haakt en Breit haakte in het najaar een leuke Sjaal voor hem, volgens het patroon van de Lange Tante Setje sjaal. Een leukerd was het.

Omdat ik voor de kerst toch bezig was met zelfgemaakte cadeautjes, kon dit project voor manlief er ook er ook nog wel bij.


Met een bol effen en een bol gemêleerde sokkenwol die ik kocht en een bol wol die ik nog had ging ik aan de slag. Ook gewoon als manlief thuis was, want dat zou hij toch niet in de gaten hebben, dacht ik. En dat was ook zo, haha.


De meiden betrok ik in het complot. Die bleken iets minder enthousiast. Zou papa 'm wel leuk vinden? Het zijn niet echt zijn kleuren, hij draagt namelijk vooral blauw, blauw en blauw. Daar vind ik deze kleuren juist wel mooi bij. Dus ik haakte stug door.


Op kerstavond pakte manlief zijn cadeautje uit. "Mooi gemaakt", was zijn reactie. De meiden kwamen niet meer bij. Ik stelde hem gerust en zei dat hij de sjaal niet hoefde te dragen als hij dat niet wilde, maar dat ik toch een keer een sjaal voor hem gehaakt wilde hebben.


Nu vraag je je misschien af waarom ik de sjaal nu pas laat zien. Nou, manlief heeft 'm dus gewoon altijd aan bij zijn winterjas. Hij moest er gewoon even aan wennen. ;-)

Reacties

 1. Ik vind hem prachtig! En er zit blauw in dus hij kan hem overal bij dragen. ;-) XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, so beautiful scarf, dear! I adore your color scheme so much! 💕 💕 Have a wonderful day! 🍃🌸🍃

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo zie je maar weer, je kunt er naast zitten (of in dit geval de dochters).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk dat hij hem zo vaak om heeft. Dankbare ontvanger.
  Mooie kleuren!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Daar doe je het natuurlijk wel voor hè, dattie ook gedragen wordt......hoe leuk dat je man dat ook doet!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk, hé, zo’n stoere mannensjaal... Hier zie ik zijn sjaal meer aan de haak hangen, dat dat die hem aan doet! Mannen, hé.
  Dank je wel voor de leuke vermelding naar mijn blog.
  Fijne groetjes Sofie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hey Daphne,
  Wat een stoere mannensjaal. De kleuren staan inderdaad mooi bij blauw,blauw en blauw haha. En wat fijn dat hij hem al veel heeft gedragen.
  Fijn weekend alvast.

  Lieve groetjes,
  Emily

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Super leuk!!! Hier heeft vriendlief nooit een sjaal om gehad maar sinds ik deze "voor hem" m(h)aakte zie ik m zeer regelmatig met een sjaal om! Hoop dat manlief er veel plezier van heeft maar zo te lezen is het wel gelukt ;) X

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Mandje - patroon

Pannenlappen

Te gekke tas

Ribbeldeken

Oma's kerstboom 2.0