zaterdag 6 april 2019

Lentekriebels Sjaal met Strepen

Gisterenmiddag na school sprongen jongste en ik in de auto voor een bezoekje aan Knit & Knot. We hadden weinig tijd, maar hadden er samen zo naar uitgekeken! Een kwartiertje later stonden we in de Koepelhal in Tilburg. We hadden bedacht dat we eerst even een aantal bekenden wilden opzoeken die we zeker gesproken wilden hebben. Zo maakten we natuurlijk even een stop bij Saskia van By Philon, waar mijn Lentekriebels Sjaal, Tasje en Mandje te bewonderen zijn. Ze vertelde dat er veel belangstelling was voor de sjaal. Stiekem hoop je daar wel op, maar wat is het ontzettend gaaf om te horen dat ie goed wordt ontvangen!


Wel waren we er allebei door verrast dat veel geïnteresseerden kiezen voor precies die kleur waarin ik de Lentekriebels Sjaal heb gehaakt. Nu is de kleur Eucalyptus natuurlijk prachtig, maar er zijn zoveel meer mogelijkheden! Zelf vind ik het altijd leuk om mijn eigen draai aan een project te geven. Zo deed ik dat ook met de Lentekriebels Sjaal, na mijn eerste haakte ik er nog één, maar dan in een gestreepte variant. Deze kun je natuurlijk ook in vier andere kleuren haken, die bij jouw garderobe passen.

Durf jij een eigen, unieke variant te maken van de Lentekriebels Sjaal? Ik ben erg benieuwd! Mocht je 'm op Instagram laten zien, zet je er dan #lentekriebelssjaal bij? Ik kijk ernaar uit om jouw Lentekriebels Sjaal te zien!

Ook van deze variant, de Lentekriebels Sjaal met Strepen, schreef ik het patroon uit, dat je hier kunt downloaden:



Ik hoop dat het bij jou ook begint te kriebelen. Bij mij kriebelt het nog steeds. ;-) Ik haakte er na de strepen variant nog één, die ik binnenkort ook zal laten zien. Op de foto's hieronder draag ik 'm. En ik denk niet dat dit de laatste was, haha.


Terug naar ons bezoek aan Knit & Knot. 

Natuurlijk wilde ik even langs bij mijn lieve haakvriendin Loes Verhoeven van Freubelweb.


Loes staat samen met de Esther Vergeer Foundation bij Knit & Knot met het superleuke boekje Pasen & Lente Haaksels, het vervolg op Kerst & Winter Haaksels. Je kunt er een workshop volgen waar je één van de patroontjes uit het boekje kunt haken én natuurlijk het boekje kunt bemachtigen. Meer over deze workshops lees je hier.


Ook Alexa, die ik ken van het Kerst & Winter Haaksels avontuur, was er met haar vele mooie creaties. Hou je van het haken van amigurumi en mooie poppen, kijk dan zeker eens op haar blog Amilishly


Tot slot wandelden we even langs de kraam van Caro's Atelier. Ik deed in februari en maart mee aan de ontwerpwedstrijd van deze winkel en was in februari met mijn ontwerp van de sleutelhanger...


… en in maart was ik een van de winnaars met mijn Sjaal met franjes, die je in de kraam van Caro's Atelier kunt bewonderen en die ik ook snel op mijn blog zal laten zien.

Natuurlijk moest er ook nog even geshopt worden. Jongste en ik vonden allebei veel moois en sloten ons bezoek af met een heerlijke chocolademuffin en genieten nu na van alle mooie wolletjes, jongste is al aan een nieuwe sjaal begonnen ("Mama, ik snap nu wel dat je zo blij kunt worden van een bolletje wol").

4 opmerkingen:

 1. Wat goed dat jullie gewoon toch nog gegaan zijn.
  Zo gezellig en jullie hebben nog veel gezien en gedaan.
  Zelfs nog wol gekocht, leuk hoor.
  De opmerking van je dochter doet je hart toch smelten, zij snapt hoe het zit😉

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een heerlijke blog om te lezen. De gezelligheid spat er af. Fijn dat er toch nog even tijd was om samen te gaan. Leuk dat je dochter ook zo kan genieten van een "bolletje wol".
  De sjaal vind ik prachtig. Ik heb nog garen liggen. Wrs te weinig voor een hele sjaal, maar met een of twee kleuren erbij kan ik er een gestreepte variant van maken. Ja, het kriebelt ....
  Groetjes, Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De gestreepte variant geeft mij echt lentekriebels. Ik ben nu met een ander haakwerk bezig, maar ik ga de sjaal zeker haken. De kleuren moet ik nu bedenken.
  Heerlijk om op de beurs zoveel bekenden tegen te komen én ook nog garen te kopen voor nieuw haakwerk.

  Groetjes en fijn weekend, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hey Daphne,
  Wat een heerlijke middag lijkt me dat te zijn geweest. De lentekriebels sjaal is echt heel mooi. Nu nog tijd zoeken om hem te maken haha. Ik kies ook wel graag dezelfde kleuren als een voorbeeld, vaak omdat ik dat toch gewoon heel mooi vind. Maar ik kan ook prima een andere keus maken als ik dat leuker vind. Leuk om een beurs zo dichtbij te hebben, Tilburg was een beetje te ver voor ons.
  Fijne dinsdag.

  Lieve groetjes,
  Emily

  BeantwoordenVerwijderen