Doorgaan naar hoofdcontent

#stayhome deken

Het was ergens in maart dat ik het patroon van de #stayhome deken deelde en hier de eerste toeren van dit project liet zien. We waren al een paar weken thuis, aan het werk en aan de studie en begonnen net een beetje te wennen aan het hele idee van social distancing. En nu is het juli, zijn we vier maanden verder komt het leven weer een beetje op gang. De meiden gingen de afgelopen weken eens per drie dagen naar school, ze hockeyden weer en oudste is weer aan het werk. Ik werk nog steeds thuis, na de problemen met mijn gezondheid de afgelopen jaren blijf ik voorlopig voorzichtig.

 
Ik ben trots op ons gezin, hoe we ons er de afgelopen tijd doorheen geslagen hebben. Manlief schilderde ons huis van boven tot onder en de meiden deden hun uiterste best om zich ook te vermaken. En ze hadden het druk met school. Niets achterover leunen, maar vol online aan de bak. Dat was pittig, maar het is fijn te weten dat ze in ieder geval geen achterstand hebben opgelopen, zoals dat op andere scholen mogelijk wel het geval is. En ook bevorderd worden naar het volgende leerjaar was voor onze meiden geen vanzelfsprekendheid. Ik ben echt supertrots op onze meiden dat ze allebei, ieder op haar eigen manier, keihard hebben gewerkt en zich van hun beste kant hebben laten zien. En allebei met een nette cijferlijst over zijn, na de vakantie gaan ze naar de tweede en de vijfde. De vakantie hebben ze dan ook dik verdiend.

De geplande reis naar Frankrijk, die gaat niet door. Wel hebben we nog wat leuks in Nederland kunnen vinden, op plaatsen waar we nog nooit zijn geweest.

Mocht je er ook nog op uit willen in eigen land, dan kan ik je ons mooie Oisterwijk, in het hart van Brabant, en deze regio absoluut aanbevelen (klik op deze link voor een impressie). Wil je daarover meer weten, dan mag je me altijd een berichtje sturen. 

Reacties

  1. Wat een fijn bericht, dat de dochters zo goed door deze bijzondere periode zijn gekomen. Onze buitenland vakantie hebben we ook geschrapt voor deze zomer, wij blijven ook in Nederland. Ben benieuwd waar jullie heen gaan, maar dat horen en zien we vast nog wel. Fijne vakantie alvast.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Complimenten voor jouw dochters en gefeliciteerd met hun overgang. Deze zomer blijven veel Nederlanders in ons land. Goed idee om geen risico's elders te lopen.

    Fijne vakantie, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Als je na een paar maanden terug kijkt besef je weer in wat voor een bizarre situatie wij terecht zijn gekomen.
    Trots mag je zijn op je gezin!!
    Een die deken.... zal je altijd aan deze tijd doen denken.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een bijzondere tijd was het hè? En nog steeds zijn veel dingen anders dan we gewend zijn.
    Knap hoe jullie meiden het deden. Om trots op te zijn!
    Wij kamperen dit jaar in Brabant (tussen Eindhoven en de Belgische grens). Het patroon van jouw Chunky Deken heb ik net uitgeprint en er liggen 9 bollen klaar om mee te gaan op vakantie.
    Heel veel plezier de komende zomer. Ons eigen land is ook erg mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik hoop dat jullie de vakantie in je eigen provincie vieren (dan verspreidt je niet onbewust het virus, laat Drenthe en Groningen alsjeblieft blijven behoren tot de minst besmette regio's in West-Europa!).
    En ik hoop dat jullie verf, kwasten enz. al in huis hadden (want zelf nog altijd thuis blijven maar wel in de piek van de Coronacrisis een bouwmarkt bezoeken valt toch niet te rijmen?).
    Fijn dat je dochters het thuis-naar-school-gaan zo goed hebben opgepakt.
    Ik wens je hele gezin een fijne zomervakantie.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Je deken is heel mooi, zachte kleuren koos je uit! En ook gefeliciteerd met de school prestaties van je dochters, gelukkig hebben ook zij alles goed doorstaan.
    Fijne groetjes Sofie

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Mandje - patroon

Pannenlappen

Granny Square Boodschappentas

Te gekke tas

Chunky Deken - patroon