Doorgaan naar hoofdcontent

Groene herfstsjaal

De kleur groen heeft een steeds grotere aantrekkingskracht op mij. In huis kwam er steeds meer groene accessoires en planten en ook in mijn garderobe komt de kleur groen nu steeds vaker terug. 

De afgelopen tijd kocht ik een groene schoudertas en een paar groene laarsjes. En ook haakte ik natuurlijk in het verleden al veel groene sjaals en omslagdoeken.

Toen ik vanochtend één van mijn lievelingssjaals van dit moment omsloeg, bedacht ik me dat ik deze nooit af heb gefotografeerd en gepubliceerd. 

Het patroon haakte ik al vaak, ik weet niet eens hoeveel er inmiddels van mijn haaknaald zijn gegleden. Maar niet eerder haakte ik 'm met dit garen. Ik gebruikte deze keer Cosy van Durable. Hoeveel bollen ik nodig had en welke haaknaald ik gebruikte, dat weet ik inmiddels niet meer. Tegenwoordig hou ik een handwerkboek bij, waarin ik dit soort dingen opschrijf, maar deze sjaal stamt van voor die tijd, helaas. Een bol of 7 á 8 schat ik dat het er waren en ik gok haaknaald 8 of 9.


Toch wilde ik 'm graag nog laten zien, omdat ie zo fijn is en ik 'm nu zo graag draag. Het oorspronkelijke patroon is van Jessie at Home, de vertaling van het patroon vind je hier.

Reacties

  1. Stuk voor stuk vind ik al deze sjaals mooi!
    De steek geeft zo'n mooie structuur en ieder garen geeft z'n eigen charme aan de sjaal.
    Dit patroon staat dan ook al een tijdje op mijn wensenlijstje.

    Hier in huis is ook steeds meer groen. Voornamelijk in de vorm van planten. Het oogt zo fris. En vorige week rolde er een groene jurk onder mijn naaimachine vandaan (binnenkort op m'n blog). Groen is er in zo veel mooie tinten.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooie sjaal en groen is altijd fris, niet?!

    Groetjes Sofie

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooi groen is niet lelijk nee :-). Hier staan inmiddels ook meer groene planten in de kamer. Als je niet meer weet hoeveel bollen je voor iets gebruikt hebt kan je je werkstuk wegen en als de bol 50 gram weegt, deel je het gewicht door 50 en weet je hoeveel bollen je gebruikt hebt.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Erg mooi groen Daphne. Heel erg fijne sjaal zo te zien. Groen is toch ook een erg mooie kleur.
    Fijne dag.

    Lieve groetjes,
    Emily

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Granny Square Boodschappentas

Mandje - patroon

Pannenlappen

Gestrikt

Te gekke tas