Doorgaan naar hoofdcontent

Epic Joy Granny Square Deken

In drukke tijden ontbreekt het mij vaak aan inspiratie. In zo'n periode komen er maar geen nieuwe ideeën kan ik ook geen patroon naar mijn zin vinden dat ik lekker op de automatische piloot kan haken. Het afgelopen jaar had ik daar vaak 'last' van. Ik besloot om granny squares te gaan haken in fijne kleuren. En zo ontstond de Granny Square Boodschappentas waar ik nog steeds erg blij mee ben. Toen de tas af was, was ik nog niet klaar met de granny squares. Ik wilde er nog meer haken. Restjes Yarn and Colors Epic had ik nog steeds genoeg en dus haakte ik verder.

Het idee was om er een deken van te maken. Hoe groot deze zou worden, zou afhangen van hoe lang ik er zin in had. Ik haakte ze per baan en as-you-go. Zo kon ik stoppen wanneer ik wilde. Wat werd ik weer gelukkig van deze vrolijke vierkantjes! Hoe simpel kan het zijn...

Hier download je het patroon van de deken:


Het werd een vierkante deken van 7 bij 7, met een ruime rand in crème eromheen.


Voorheen haakte ik nooit een deken van dik katoen, omdat ik dacht dat dat veel te zwaar zou zijn. Maar wat vind ik het heerlijk om onder zo'n iets zwaardere deken op de bank te liggen, zo lekker comfortabel en niet te warm.


Reacties

  1. Wauw ... wat is 'ie mooi! Mooi kleurenpalet zo.
    Slim om ze direct aan elkaar te haken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Fijn dat er toch altijd iets is om op terug te vallen ;-) En de deken is prachtig.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoeveel garen heb je in totaal nodig?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Precies weet ik het niet, ik gebruikte veel restanten uit mijn voorraad. Ik schat ongeveer 7 bollen cream en ongeveer 15 bollen in verschillende kleuren.

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Mandje - patroon

Granny Square Boodschappentas

Pannenlappen

Gestrikt

Te gekke tas