donderdag 8 oktober 2015

Gutteguts

Al een tijdje terug had ik het idee om zelf stempels te maken. Ik zocht in verschillende winkels naar een betaalbare guts, maar kon er toen geen vinden. Sinds kort heeft HEMA ook allerlei materiaal in het assortiment om zelf stempels te maken en ik kon deze natuurlijk niet laten liggen.


Ikzelf wilde graag een stempel met een vogeltje. Ik gebruikte hiervoor een zachte gum van hema en dat werkte prima, al moet ik wel zeggen dat het uitsnijden van de dunne lijnen echt niet makkelijk was.

De meiden wilden een stempel met hun naam. Ik schreef de letters met potlood op papier, legde dit met de letters op de stempel en kraste met potlood over de achterkant van het papiertje. De letters kwamen zo mooi in spiegelbeeld op de stempel te staan. Vervolgens ging ik aan de slag met de guts. Ondanks dat de letters er niet zo mooi strak uit kwamen te zien als op het papiertje ben ik toch tevreden over het resultaat. Ik vind de letters eigenlijk best wel stoer.


En ook de meiden waren gelukkig blij met hun eigen stempel. Want het is toch wel heel leuk om overal je naam op te kunnen stempelen.

19 opmerkingen:

 1. Mooi gemaakt, het lijkt mij nog niet zo makkelijk eigenlijk om ze mooi te krijgen in spiegelbeeld
  Groetjes, Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je, Wendy. En zoals ik al op IG uitlegde valt het in spiegelbeeld maken best wel mee als je de instructies volgt. :-)

   Verwijderen
 2. Super leuk.
  Om heel eerlijk te zijn vind ik de stempels van de naam mooier dan het papiertje, nou, das nog eens leuk, toch?!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Echt super leuk. Jouw stempels zijn goed gelukt.
  Ik heb deze spullen bij de Hema in mijn dorp nog niet gezien. Want zelf stempels maken ljkt mij ook echt leuk om te doen.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is zeker leuk om te doen. Mocht de HEMA bij jou in het dorp ze niet hebben (dat heb ik hier ook wel eens), dan kun je ze altijd via internet bestellen en bij jouw HEMA laten bezorgen. Je betaalt dan ook geen verzendkosten. Ik doe dat ook regelmatig.

   Verwijderen
 4. Tof idee! Doet me denken aan toen we als kind stempels uit aardappelen sneden :-) Dat waren wel maar heel simpele vormpjes, maar stempelen blijft leuk!
  En als je dochters het zo leuk vinden, zul je meteen maar een voorraad inktkussens moeten inslaan!
  Fijn weekend alvast, Sigrid

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb inderdaad al een voorraad stempelkussens ingeslagen. :-) Die verkopen ze ook in allerlei kleurtjes bij HEMA.
   Geniet van je weekend!

   Verwijderen
 5. Reacties
  1. Dank je wel, Angelique. Het had nog wel iets strakker gekund naar mijn idee, maar ze zijn zo toch ook wel leuk.

   Verwijderen
 6. Heb het setje van de Hema een aantal weken geleden in een opwelling gekocht maar nog niets mee gedaan. Die van jouw zijn SUPER leuk geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel, Patricia! Gewoon bewaren voor een regenachtige middag, dat setje. Het is niet veel werk en leuk voor een keertje tussendoor.

   Verwijderen
 7. Wat een leuk idee! Ik maak kaarten met stempels die ik koop ;) maar zelf je stempels maken is ook super leuk!

  BeantwoordenVerwijderen