Doorgaan naar hoofdcontent

Polswarmers bij de baret

Voor oudste haakte ik de leuke baret uit Kant Haken (zie het blogbericht Baret). Omdat ik hiervoor net iets meer dan een bol Merino 4 nodig had en dus nog bijna een hele bol over had, leek het me leuk om een paar bijpassende polswarmers voor haar te haken met dezelfde steek als de baret.


Ideaal voor telefoonverslaafde pubers. De vingertoppen blijven zo lekker vrij, zodat ze eindeloos kunnen blijven tikken op de telefoon (is er eigenlijk een moeder die hier geen hekel aan heeft?).

En ze zijn superhip natuurlijk.


De gebruikte steek heet de irissteek, extra toepasselijk omdat dit de naam van mijn zusje is en de tweede naam van onze oudste.

PATROON POLSWARMERS

Ik haakte de polswarmer op maat. Bepaal je eigen maat door de ketting van lossen in stap 1 om je eigen pols te doen. Zorg ervoor dat het aantal lossen een veelvoud is van 4 + 1.
Je kunt het armgedeelte van de polswarmers langer maken door ronde 5 te herhalen na ronde 12 tot de gewenste lengte. Dit geldt ook voor het handgedeelte, na ronde 15 kun je deze ronde herhalen tot het handgedeelte de gewenste lengte heeft.

Voor de polswarmers gebruikte ik 1 bol Merino 4 en haaknaald 5.0.

1. Haak 25 lossen, sluit de ring met 1 hv in de 1e losse.
2. Haak 1 losse, haak 24 hst en sluit met 1 hv in het 1e hst.
3. Haak 1 losse, 1 hst, *1 l, 1 hst overslaan, 3 hst* en herhaal *_* tot aan het einde van de ronde, sluit met 1 hv in het 1e hst.
4. 3 lossen, dan *in de opening van de losse van de vorige ronde (2 st, 1 l, 2 st)* en herhaal *_* tot aan het einde van de ronde, sluit met 1 hv in het 1e st (**let op: hiermee wordt niet bedoeld in de bovenste van de 3 lossen!).

De (2 st, 1 l, 2 st) vormen de irissteek.

5. 3 lossen, dan *in de losse van de irissteek (2 st, 1 l, 2 st)* en herhaal *_* tot aan het einde van de ronde, sluit met 1 hv in het 1e st (**).
6 t/m 12. Herhaal ronde 5.

LINKS
13. 3 lossen, dan *in de losse van de irissteek (2 st, 1 l, 2 st)*, 3 l, sla 1 irissteek over en herhaal *_* tot aan het einde van de ronde, sluit met 1 hv in het 1e st (**).
14. 3 lossen, *in de losse van de irissteek (2 st, 1 l, 2 st)*, dan (2 st, 1 l, 2 st) in de 2e losse van de vorige ronde,  herhaal *_* tot aan het einde van de ronde, sluit met 1 hv in het 1e st (**).

RECHTS
13. 3 lossen, dan *in de losse van de irissteek (2 st, 1 l, 2 st)*, herhaal *_* tot aan de voorlaatste irissteek, haak 3 l, sla 1 irissteek over, herhaal *_* in de laatste irissteek en sluit met 1 hv in het 1e st (**).
14. 3 lossen, *in de losse van de irissteek (2 st, 1 l, 2 st)*, herhaal *_* tot aan de voorlaatste irissteek, dan (2 st, 1 l, 2 st) in de 2e losse van de vorige ronde,  herhaal *_* in de laatste irissteek en sluit met 1 hv in het 1e st (**).

15. Herhaal ronde 5.

Reacties

 1. Tof! Leuk van die naam van je zus :-)
  En ja, die pubers met hun mobieltje! Ze lijken er aan vastgegroeid! Maar ze zal je wel dankbaar zijn voor deze hippe polswarmers denk ik!
  Fijne zondag nog, Sigrid x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hoop het, Sigrid. Of het gedragen gaat worden weet ik nooit zeker bij onze tienerdochter. ;-) Gelukkig houdt ze heel erg van buiten bezig zijn, lekker skateboarden, hockeyen of voetballen. En dan heeft ze gelukkig even geen tijd om met haar telefoon bezig te zijn.
   Geniet van deze mooie zondag!

   Verwijderen
 2. ziet er leuk uit die polswarmers heeel gaaf

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is een prachtige set geworden! Daar zal ze veel plezier van hebben en veel complimenten over horen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtige steek is dat! Heerlijk die polswarmers, jouw dochter is vast blij met zo'n handige moeder ;) fijne zondag! Groetjes Nienke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. heel erg leuk, ik ga vanavond beginnen voor december kadootjes

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Waar vind ik het patroon van de baret?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het patroon van de baret komt uit het boek "Kant haken" van Sascha Blase-van Wagtendonk. Een heel leuk haakboek, wat mij betreft een aanrader.

   Verwijderen
 7. Wat een leuk patroon en zeer duidelijk beschreven, top!
  Heb deze in zwart gehaakt en wil ze nog een beetje versieren met rozenknopjes of mooie knoopjes.
  Ga ze nu ook nog in rood maken waarschijnlijk met wat zachtere wol.
  Moet ik eerst naar de winkel, erg hé haha kom vast met meer spullen naar huis ;)

  Groetjes,
  Heidi

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Amore Spencer

Pannenlappen

Elines sjaal

Oma's kerstboom 2.0

Chunky Deken - patroon