zaterdag 13 mei 2017

Granny square deken

Dekens haken doe ik niet vaak. Ik heb het niet zo op grote, eentonige projecten. Maar af en toe zie ik er één voorbij komen op Instagram, Pinterest of op een van mijn favoriete blogs en begint het toch te kriebelen. Dat gebeurde precies toen ik de deken van Studio Hip & Kleurig zag.


Zij haakte een deken van grote granny squares, voor een vierkant gebruikte ze steeds één bolletje katoen. En zo deed ik het ook. Elk vierkant werd 16 rondes groot. Ik gebruikte bolletjes katoen van Sostrene Grene en haaknaald 3.0.


De dikte van de draad verschilde per bolletje en dus werden niet alle vierkanten precies even groot.


Gelukkig vond ik bij het opruimen van de zolder een grote foampuzzel van de kids, deze kwam nu goed van pas en was precies groot genoeg om de vierkanten te blocken.

 
De vierkanten naaide ik aan elkaar en om het geheel af te maken haakte ik met wit katoen een ronde van vasten om de deken.
 

Op deze manier leek het haken van de deken een stuk minder omvangrijk (grappig hoe je jezelf zo voor de gek kan houden) en hoefde ik niet steeds met een grote lap te zeulen. Ik zie mezelf al helemaal onder deze fijne deken zitten op de loungebank in de tuin. Nu alleen nog een paar weekjes wachten op de aanleg van de nieuwe tuin...

5 opmerkingen:

 1. Leuke kleurtjes, perfect voor in de tuin! En goed gezien, door het te verdelen in blokjes lijkt het minder werk ;-) Missie geslaagd!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is af en toe heerlijk om zomaar wat vierkantjes te haken. Het verveelt niet snel.
  Je hebt mooie kleuren voor je deken gebruikt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel erg mooi geworden, en grappig genoeg weer 1 in kleuren die ik nooit voor mezelf zou gebruiken. Net als de deken die ik voor mijn broer en schoonzus haakte. Hoop dat je veel buiten kan zitten, en zeker lange zomeravonden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een gave deken. Mooie kleuren en leuk dat je grote vierkanten hebt.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen