woensdag 17 mei 2017

Moederdag sjaal

Binnenkort gaan mijn schoonouders verhuizen. Zij ruilen hun ruime gezinswoning in voor een appartement en dus moest er een hoop worden opgeruimd. Net als mijn schoonmoeder houd ik van handwerk en creatief bezig zijn, dus de afgelopen maanden stond ze regelmatig met een tasje met materiaal voor de deur. Altijd fijn natuurlijk.


Zo bracht ze een keer een tas vol met wolletjes mee, waarvan een heleboel in dezelfde kleur. Ik besloot om hiervan iets voor haar te maken. Het duurde even voordat ik een fijn patroon bij deze wolletjes gevonden had. 


Het werd de vijf-kleuren-sjaal van byClaire, die ik eerder al haakte in drie kleuren (zie het blogbericht Een-twee-drie-kleuren-sjaal), maar dan helemaal in één kleur. De stokjes en halve stokjes haakte ik niet in de steek van de vorige ronde, maar steeds tussen de steken, zo krijg je weer een ander effect.

Aan de lange zijden haakte ik de rand weer met een picotsteek, deze vind ik leuker dan het oorspronkelijke boogje.


Op Moederdag verraste ik mijn schoonmoeder met deze sjaal, die (zoals ze zei) echt overal bij past. Handig als je niet zoveel bergruimte hebt. ;-)

6 opmerkingen:

 1. Wat een prachtig cadeau!
  Hoe mooi van haar eigen bolletjes ...
  Groet, Ilse (by-ik.blogspot.nl)
  PS: Zoek gauw het patroon van de luchtige zomersjaal op je blog. Alleen het randje nog. Hopelijk op tijd klaar voor ons feestje van a.s. zondag :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi dat je van haar garen iets voor haar maakte. Heeft ze een leuke herinnering aan al haar handwerkmaterialen die ze aan jou gaf.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi, die sjaal, ik heb hem ook al in het blauw, met 5 kleuren!
  Fijne groetjes Sofie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtige sjaal. Zo heeft jouw schoonmoeder via jou weer plezier van haar mooie garen.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooie sjaal. Leuk hoor. Wat aardig van je schoonmoeder dat je haar garen krijgt, En wat leuk dat je daarvan een sjaal van hebt gemaakt. de 5 kleurensjaal staat nog op mijn lijstje, maar dat lijstje is zo lang als van hier naar Italië dus...haha. Mooi hoor.
  Fijne avond.

  Lieve groetjes,
  Emily
  (casacreaemilia.blogspot.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Geweldig! Hoe je telkens het patroon naar jouw hand zet :-)
  Ik ga deze onthouden, want ik heb ook nog een luchtig sjaaltje nodig.
  Groetjes, Sigrid

  BeantwoordenVerwijderen