vrijdag 4 mei 2018

Konijn

Oh, wat vind ik het een schatje, deze Woodland Friends Bunny, ik zag 'm voorbij komen op de blog van Luova Tyttö. Zo'n leuk patroon van Scheepjes (door Miss Neriss), lekker simpel, zonder al teveel meerderen en minderen. Echt wat voor mij, want zoals je wellicht al weet is het haken van knuffeltjes niet echt iets voor mij. Veel te veel gefriemel waarbij ik teveel moet opletten.


Bovendien hou ik van simpel, niet teveel poespas. En dus moest en zou dit lieve konijn  door mij gehaakt worden, ondanks dat ik het patroon moest kopen. Meestal doe ik dit niet, er zijn immers zo veel leuke gratis patronen te vinden.


Het kopen van haakboeken, dat doe ik dan weer wel. Inmiddels heb ik een mooie verzameling in de kast staan. Af en toe blader ik ze eens door, op zoek naar leuke patronen of om inspiratie op te doen. Ik word er altijd wel blij van. Niet alleen van de mooi uitgewerkte patronen, maar ook van de leuke sfeerfoto's die erin staan. Toen ik net begon met haken pakte ik vaak naar boeken met bont gekleurde foto's en patronen. Tegenwoordig kijk ik liever in boeken met wat rustigere kleuren en patronen. In de loop der jaren heb ik ontdekt dat dat beter bij mij past.

Wat is jouw favoriete haakboek? En welk boek zou naar jouw idee in mijn kast moeten staan? Ik ben benieuwd naar jullie tips!

7 opmerkingen:

 1. Wat een liefje.
  Inderdaad eenvoudig, maar dat past bij jou weet ik ondertussen, want jou haak projecten zijn altijd erg "rustig". Als jij ook kaartern zou maken maakte je CAS kaarten denk ik😊.
  Een boek voor jou....tja, dat weet ik niet zo goed, want ik heb niet veel boeken (en ken er ook weinig) voor het haken.
  Zelf vind ik "Haak je Happy" erg leuk en ik heb een boek "Haak meditatie" (weet niet zeker of het zo heet, ben nu niet thuis om het te kunnen bekijken), dat zou misschien ook wel bij jou passen.
  Het "Karel Kat" kussen wat ik een poosje terug heb gehaakt (zie mijn blog) vind je misschien ook wel Wat, als je van katten houdt tenminste.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey Daphne,
  Wat een leuk konijn. Ik koop ook liever boeken, maar soms laat ik mij verleiden tot het kopen van een kooppatroon. Mijn lievelingsboek is lastig te kiezen maar ik denk 'Kant haken' omdat ik al meerdere projecten heb gemaakt met de patronen uit dat boek.
  Fijn weekend.

  Lieve groetjes,
  Emily

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Weer niet gelukt te reageren? Of keur jij de reacties goed? Dan staat dat er na het invoeren altijd dacht ik. Ik zie nu dat er een ander account staat om mee te reageren. Deze keer heb ik m'n reactie gekopieerd:

  Mooi konijn! Doet me denken aan een poes die ik lang geleden maakte.
  Patronen koop ik af en toe. Vooral als ik geen leuk gratis patroon kan vinden voor iets wat ik wil maken, of als het gewoon een erg leuk patroon is.
  Boeken koop is steeds minder. Er staan nog een stuk of 10 in mijn kast. Laatst een heleboel verkocht via Bol. Wat ik nog wel heb, en misschien ook wel wat voor jou is: Unexpected crochet for the home van Lena Maikon en Simple crochet van Erika Knight. Zij gebruiken mooie natuurlijke materialen voor accessoires in huis.
  Ik ga ze vandaag weer eens doorbladeren!
  Fijne dag nog!
  Groetjes, Hilde

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit is inderdaad een leuk konijn!
  En de plaatjes in haakboeken vind ik ook zo fijn om naar te kijken :-)
  Maar ook de kleurrijke ontwerpen kun je aanpassen door ze in een neutrale kleur te haken, dus voor mij mag alles :-)
  Er is één boek waar ik echt al heel vaak in gebladerd heb (maar dat komt vooral door de sfeer want er staan niet zo heel veel haakpatronen in): 'Vintage thuis' van Tif Fussell en Rachelle Blondel (Dottie Angel, als dat een belletje doet rinkelen?).
  Maar het boek 'Haken en Kleur Buiten' vind ik ook lekker vrolijk om door te bladeren (wel heel veel kleurtjes). Voor de rest heb ik een hele stapel tijdschriften van Simply Haken en enkele boeken met allerlei haaksteken. Ik kan me goed beheersen op dat gebied :-)
  Geniet van het weekend!
  Sigrid x

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtig konijn! Herkenbaar het haken van knuffeltjes. Vooral het in elkaar zetten van alle losse onderdelen is niet echt mijn ding.
  De boeken van Maaike van Koert passen qua kleur en stijl, denk ik, goed bij jou. Ken je die?
  Groet, Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
 6. leuk konijn! Een haakboek wat ik leuk en fijn vind is het mollie makes haakboek, mooie inspiratie. En het boek van wendy van Delden, Wendy's homecollection

  BeantwoordenVerwijderen