woensdag 10 oktober 2018

Stola

Eerder vertelde ik dat ik de Vliegersjaal had gehaakt uit het boek Natuurlijk Haken van Maaike van Koert. Ook het patroon van de Stola uit dit boek nam ik mee op vakantie.


Eigenlijk vond ik dit patroon nog leuker dan die van de vliegersjaal. Op een ochtend, toen ik een van mijn nieuwe zomerjurkjes droeg, bedacht ik me dat de kleur van dit jurkje wel een heel toffe kleur zou zijn voor een sjaal die ik erbij zou kunnen dragen.


Een goede reden om direct naar de wolwinkel te gaan, zodat ik het garen kon uitzoeken bij deze jurk. Een lekker luchtig garen moest het zijn, het zwierige zomerjurkje zou ik immers alleen dragen als het warm weer is en dan zit je niet te wachten op een warme sjaal. Onderweg hoopte ik dat de juiste kleur zou vinden tussen de kleuren van Lana Grossa Cotton Mix, ideaal garen voor deze sjaal, had ik bedacht. En gelukkig vond ik 'm, precies in de goede kleur. Ik kocht 6 bollen Lana Grossa Cotton Mix 80.


Ondanks dat ik mij had voorgenomen om dit project te bewaren voor op vakantie, kon ik het niet laten om er meteen mee aan de slag te gaan. Met haaknaald 5.0 en de vele dubbele stokjes vorderde het snel, dus ik besloot de sjaal toch maar even opzij te leggen.


In de auto, bij de tent en bij het zwembad haakte ik verder aan de sjaal, om er vervolgens thuis de laatste hand aan te leggen. Inmiddels is het geen weer meer voor mijn zwierige zomerjurkje, maar ook bij een van mijn vele donkerblauwe outfits past ie prima.


Het originele patroon heeft leuke flosjes aan de uiteinden van de sjaal. Met dit garen vond ik het effect lang niet zo leuk en dus besloot ik ze weg te laten.


6 opmerkingen:

 1. Mooi weer Daphne. En misschien kun je je jurkje toch nog weer aan met die fijne temperaturen die ze voorspellen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey Daphne,
  Wat een mooie sjaal. Echt heel leuk hoe je hem ook geknoopt in je foto. Lekker weer om de sjaal of stola te dragen.
  Fijne avond.

  Lieve groetjes,
  Emily

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als we met iets nieuws beginnen, kan dat nooit blijven wachten maar moet er eerst een begin worden gemaakt. Heel herkenbaar.
  Prachtig patroon en mooie kleur ook. De sjaal zal ook vast heerlijk dragen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo’n herkenbaar verhaal ... ;-)
  Heel mooi!
  Misschien vandaag nog een keer dat jurkje aan met je prachtige sjaal?
  Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wow, wat een mooie kleur. Ik zou die sjaal zeker niet in de kast laten hangen tot het weer zomer weer wordt (al hebben we de komende dagen nog geluk), maar op die laatste foto ziet hij er ook prachtig uit.

  BeantwoordenVerwijderen