maandag 19 november 2018

Haakboekje Esther Vergeer Foundation

Begin oktober kreeg ik een mail van Loes van Freubelweb. Ze vertelde dat ze benaderd was door de Esther Vergeer Foundation. Nu is Esther Vergeer iemand die ik altijd met veel belangstelling en vol bewondering heb gevolgd, dus je begrijpt dat ik meteen enthousiast werd.


Bron: Freubelweb
Laat ik om te beginnen eens vertellen wie Esther Vergeer is: Esther Vergeer is voormalig rolstoeltennisster die vanaf april 1999 onafgebroken op de eerste plaats op de wereldranglijst in het rolstoeltennis stond. In 2013 stopte zij na een indrukwekkende tenniscarrière. Momenteel is ze directeur van het ABN AMRO World Wheelchair Tennis Tournament in Rotterdam. Samen met Richard Krajicek is ze verantwoordelijk voor de organisatie en het succes van de integratie van het rolstoeltennistoernooi bij het valide ATP 500 toernooi. Daarnaast is Esther adviseur van NOC*NSF voor het Nederlands Paralympisch Team. Zelf is ze zevenvoudig Paralympisch kampioen. Bij de Paralympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro was ze begeleider van talentvolle Paralympische atleten en als assistent Chef de Mission. Tijdens de Winterspelen in PyeongChang is ze Chef de Mission van Paralympisch Team NL. (bron: http://esthervergeer.social/)

Esther is oprichtster van de Esther Vergeer Foundation (EVF). Sinds 2004 is deze organisatie actief. Doel van de foundation is om kinderen en jongeren met een lichamelijke beperking kennis te laten maken met sport en de positieve effecten hiervan en "gewoon" te sporten bij een gewone vereniging.

Bron: Freubelweb/Esther Vergeer Foundation


De EVF is een tijdje terug begonnen met de verkoop van gehaakte knuffels voor hun stichting. Als vervolg hierop kwam het idee om haakworkshops te geven op de Margriet Winter Fair, waar zij vertegenwoordigd zullen zijn. Hierover vertel ik binnenkort meer. Aansluitend op deze workshops is een haakboekje samengesteld, met de haakpatronen die tijdens de workshop gehaakt zullen worden, aangevuld met nog enkele haakpatronen. En hieraan mocht ik meewerken!

In het boekje vind je 10 superleuke patronen in kerst en winter sfeer, ontworpen door bekende Nederlandse haakbloggers:

Annemarie - Annemaries Haakblog
Lisette - Tante Setje
Loes - Freubelweb
Alexa - Amilishly
Ellen - Pollevie
Frederika - Frederika Creates
Marlies - Made by Leen
Mabel - Happiness With Yarn
Esther - Essiebirdies
… en ik.

Bron: Freubelweb


Het boekje bevat dus 10 leuke kerst en winter haakpatronen en kost € 7,95. De gehele opbrengst van het boekje gaat naar de Esther Vergeer Foundation.

Help je ons mee dit goede doel te steunen? Koop dan dit superleuke boekje in de webshop van de Esther Vergeer Foundation.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten