woensdag 14 november 2018

Verhaal sjaal

Al heel lang had ik een aantal bolletjes Baby Merino van Drops liggen. Ik had een nieuw patroon bedacht voor een sjaal en was inmiddels al een bolletje of 4 gevorderd. Maar telkens als ik het project weer oppakte, legde ik het al snel weer weg, omdat ik er te weinig lol in had. Vervolgens bleef de halve sjaal heel lang liggen. Zonde eigenlijk, want het garen vond ik heel fijn haken en ook de kleur vond ik erg mooi, weer eens wat anders dan het grijs, groen en blauw waar ik meestal voor kies.
 
Toen ik weer eens aan het snuffelen was op Pinterest, kwam ik een tof patroon tegen van Look At What I Made, een heerlijk verstand-op-nul-blik-op-oneindig-patroon met de naam My Story Shawl (Verhaal Sjaal dus).
 
 
Ineens bedacht ik me dat ik de half afgemaakte sjaal nog had liggen en dat dat garen wel heel geschikt zou zijn voor dit patroon.
 
 
Ik besloot de sjaal uit te halen. Dit doe ik steeds vaker. Ben ik een eind onderweg en ben ik niet helemaal blij met het resultaat, dan heeft het voor mij ook geen nut om door te haken. Haken doe ik tenslotte voor mijn plezier.
 
 
En ook komt het wel eens voor dat ik een project al heb afgerond, maar ik het vervolgens toch niet ga gebruiken. Dan gaat, hup, de schaar erin en rol ik er met de wolwinder weer een nieuw bolletje van.
 

Vanaf het moment dat ik met de My Story Shawl begon wist ik dat dit een toffe sjaal zou worden. Omdat je de geschulpte rand meteen mee haakt, zie je al direct nadat je bent begonnen hoe de sjaal er in z'n geheel uit gaat zien.


In mijn enthousiasme haakte ik flink door, waardoor de sjaal in no time klaar was. 

 
Helemaal blij ben ik dat ik mijn eerste sjaal heb uitgetrokken en het garen een tweede kans heb gegeven. Het is immers heerlijk garen, lekker zacht en soepel. Ik haakte de sjaal met 6 bollen Drops Baby Merino en haaknaald 4.0, waardoor de sjaal zelfs een beetje elastisch voelt. Heerlijk!
 
 


9 opmerkingen:

 1. Echt een sjaal-met-verhaal dus!
  Mooi geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een verhaal 😊.
  Mooie kleur, je hebt helemaal gelijk!!
  Goed om de eerste sjaal uit te halen, ondanks dat en al 4 bollen onderweg was, deze sjaal ga je met liefde en veel plezier dragen denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Toffe kleur voor een sjaal!
  Groetjes Sofie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ziet er fleurig uit! Net als jij, haal ik tegenwoordig ook veel gemakkelijker uit wat me niet aanstaat. Ik handwerk voor mijn plezier, vind ik het niet leuk om te maken, trek ik het uit. En als iets af is maar niet naar mijn zin (lees het blijft in de kast liggen) dan haal ik het ook uit. Zonde van mooie wol om niet gezien te worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie sjaal. Eentje met een verhaal.
  Wat goed dat je een ander project voor je bolletjes bedacht.
  Groetjes, Ilse
  PS: mooie foto van jou links bovenaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hey Daphne,
  Wat een mooie sjaal. De kleur is echt geweldig (heb vandaag een broek aan in die kleur hihi). Als je toch geen lol hebt in iets maken, kun je inderdaad beter iets anders ervan maken. Brrr. een sjaal kun je nu wel gebruiken.
  Fijn weekend.

  Lieve groetjes,
  Emily

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Beter een halve sjaal uitgehaald die niet naar je zin is, dan hem voor altijd in de kast te laten liggen. Nu heb je een prachtige en lekker zachte sjaal met een verhaal. De kleur is prachtig.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Toevallig, ik heb ook flink wat bollen Drops liggen waarvan ik niet goed weet wat ik er mee zal doen. Ik heb een haakpatroon gekocht, maar dat is ‘m niet helemaal. Eigenlijk wil ik breien, maar ik heb al meer (grote) brei projecten liggen. Zal vast goed komen, net als bij jou. Heerlijk felle kleur heb je gemaakt. En door het patroon heeft ie een sjieke uitstraling vind ik.

  BeantwoordenVerwijderen