woensdag 23 januari 2019

Opberghulpjes van (nep)leer

Een puberhuishouden betekent in negen van de tien gevallen veel rondslingerende schoenen, tassen, kledingstukken en schoolboeken in huis. Ik kan je vertellen, bij ons thuis is dat niet anders. Dit strookt voor geen meter met hoe ik mijn huis zelf graag zie, opgeruimd en netjes. De slaapkamers van de meiden, daar probeer ik me maar niet meer aan te storen en ik hou me maar vast aan de gedachte dat het nog veel erger kan. En dat de vuile was meestal op of naast de wasmand ligt in plaats van erin, daar kom ik ook wel overheen. De huiskamer, dat is mijn domein, en omdat ik het meeste thuis ben van allemaal, heb ik er zelf het meeste last van als het daar en rommel is. Samen met de meiden heb ik gezicht naar oplossingen voor de stapels schoolboeken en de schoenen. En voor de opladers en oortjes, dat is ook zo'n ding. De oplossing die we daarvoor hebben bedacht werkt eigenlijk best goed. In een gehaakt mandje (hoe kan het ook anders) worden deze bewaard.


Om de oortjes niet in de knoop te laten raken of handig mee te nemen knutselde ik samen met jongste een paar leuke hoesjes met behulp van nepleer en splitpennen. We gebruikten hiervoor een sjabloon uit het magazine Handmade Livingdat ik wel wat verkleinde.


Van de restjes maakten we nog een paar snoerhoudertjes, naar het idee van Elske Leenstra.

8 opmerkingen:

 1. Super leuk en ook nog eens in echte meiden kleuren.
  Is toch veel beter dan al die snoertjes als een "klont" bij elkaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel leuk. En wat kunnen we elkaar inspireren, zo met alle blogs en Instagram. En als er dan ook nog een mooi boek uit komt van een groepje dames, is het compleet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hey Daphne,
  Wat een leuk idee. Echt super gaaf bedacht. Ik ben mijn favoriete paar oordopjes kwijt (*huil huil*) en heb ze normaal in een hoesje wat mijn moeder een keer voor mij maakte wat ze mijn boodschappentas noemt (er zit een labello, oordopjes, haarelastiekjes en eendjes met gehaakte sjaaltje van Nicollie in) Maar ik heb deze post doorgestuurd aan mijn moeder want zij vindt dit soort dingen ook zo leuk om te maken.
  Fijne avond.

  lieve groetjes,
  Emily

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Herkenbaar ;-) ...
  Wat een handige hulpjes maakten jullie. En heel erg mooi.
  Een ideetje om te onthouden.
  Groet, Ilse

  BeantwoordenVerwijderen