zaterdag 2 november 2019

Rammelaars en Knuffels

Enkele weken geleden werd ik verrast met een uitnodiging voor de lancering van het boek Rammelaars en Knuffels van Annemarie Arts van Haakidee. Zo leuk! Op zaterdagochtend 19 oktober vertrok ik met heel veel zin naar Wolplein voor dit feestje, nieuwsgierig wat voor leuks ik deze ochtend zou gaan meemaken en welke dames uit de haakwereld ik (weer) zou gaan ontmoeten.


We werden ontvangen door mijn lieve haakvriendin Loes van Freubelweb en natuurlijk Annemarie. Met een kopje thee en een heerlijk, door Annemarie gebakken appeltaartje nam ik plaats aan de feestelijke tafel.


Een beetje overweldigd door het gezelschap en de verrassingen die voor me op tafel lagen, begonnen we met een voorstelrondje. Zo leuk om een aantal IG- en blogcontacten zoals Carolien van Created by Carolien en de Vlaamse Sofie van Fie Bakt, Haakt en Breit in het echt te ontmoeten en Esther van Essiebirdies en Alexa van Amilishly weer te zien. 


Annemarie vertelde over de aanleiding van het boek, haar eigen kinderen. Hoe leuk is het om al dit leuks voor je eigen kids te kunnen maken, maar ook als kraamcadeautje, dat je in een avondje kunt haken, eventueel met een bijpassende knuffel erbij voor grote broer of zus.


Ze vertelde later ook hoe ze haar eigen ideeën over de vormgeving had kunnen verwerken in dit boek. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik het er top uit vind zien, mooi strak en overzichtelijk, ik hou ervan! 


Het verrassingspakketje van Wolplein nam ik mee naar huis, haken in zo'n druk gezelschap is voor mij niet weggelegd, bovendien is het ook te gezellig om even bij te kletsen met al deze dames met dezelfde liefde voor haken.


Die middag nog ging ik aan de slag met mijn verrassingspakket, dat alle benodigde materialen bevatte voor de Pim Piraat Rammelaar. Ik gebruikte mijn nieuwe haaknaald 2.0, die ik die ochtend bij Wolplein had gekocht, hiermee kreeg mijn rammelaar precies de juiste vorm en werd het mooi dicht gehaakt popje.


Een heerlijk patroon, waarbij je in de eerste rondes even moet opletten met tellen, maar daarna heerlijk ontspannen kunt doorhaken.


Alle patronen in het boek hebben dezelfde, fijne basis. Zo leuk, dat ik het na het haken van Pim niet kon laten om ook meteen Cleo Cactus te haken.

5 opmerkingen:

 1. De gezelligheid straalt van de foto's af. Heerlijk.
  Jouw rammelaars zijn mooi geworden. Erg leuk als kraamcadeautje. Ook leuk met een toepasselijk boekje erbij.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey Daphne,
  Wat een gezelligheid. En wat gaaf dat je zo'n leuke uitnodiging kreeg. Wat een leuke rammelaars, super leuk om weg te geven.
  Fijne zondag.

  Lieve groetjes,
  Emily

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh oh, wat ziet dat er gezellig uit zeg.
  Kan me voorstellen dat je meteen moest haken, want zoiets leuks wil je toch graag meteen uit je nieuwe haaknaald haken.
  Leuke kadootjes, weet je er al iemand voor?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk boek. En gelijkgestemden ontmoeten is zo fijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vond het ook een enorme ervaring om je daar voor de eerste keer te ontmoeten. En je knuffels zijn Superleuk.
  Ik haakte de piraat en de cactus ook, maar als gewone knuffeltjes.
  Fijne ‘vlaamse’ groetjes Sofie

  BeantwoordenVerwijderen