Doorgaan naar hoofdcontent

Plantenhanger Hangin' Around

Ik zie mezelf nog zitten op de basisschool tijdens de handvaardigheidles, in de gang met de tegeltjes tegen de muur en de granieten vloer, met mijn macrame werkje aan de kapstok. Van dat stugge, gele touw gebruikten ze daarvoor, waar je handen binnen de kortste keren pijn van deden. 

In die tijd hadden we thuis van die kokosmatten op de vloer en zag je in veel huizen planken voor het raam, hangend aan geknoopte touwen, vol met plantjes. Grappig hoe je nu weer veel van die elementen terugziet, maar dan in een wat hippere variant.


Laatst stond ik bij Ons Winkeltje voor de kast met bolletjes van Durable en viel mijn oog weer op het macramé garen, ik wilde het toch eens gaan proberen. Een paar plantenhangers, dat kon zo moeilijk niet zijn. De knopen had ik immers bij het maken van armbandjes niet zo lang geleden nog geoefend.


Bij de bouwmarkt kocht ik een paar S-haken, dat vond ik mooier dan zo'n grote lus en dit leek me wel zo handig bij het ophangen ervan. En ik kocht een paar lichte, witte potjes voor in de plantenhangers.


Op Pinterest zijn natuurlijk een heleboel voorbeelden te vinden, maar ik had zo mijn eigen idee (what's new?). Nadat ik de eerste aan de gordijnrail voor de tuindeuren had gehangen (we hadden precies twee haakjes over, het leek wel ment to be) keken manlief en jongste me nogal bedenkelijk aan. Manlief zei gekscherend tegen jongste dat binnenkort de planken aan de touwen zouden volgen, waarop een "echt niet" volgde. Oudste daarentegen vond 'm wel leuk. Zo had ik in ieder geval één medestander.


Ik maakte nog een tweede exemplaar om ernaast te hangen, want eentje voor het raam is ook zo sneu. En nu hangen ze gezellig samen voor de tuindeur. En als die opengaat, dan schuiven we de plantenhangers mooi opzij aan de gordijnrail. Hartstikke handig. ;-)

Wil je zelf ook zo'n superleuke plantenhanger knopen? Download dan hier het gratis knooppatroon:Reacties

 1. Leuk, ik vind het super om te zien. En mooi bovendien!
  Groetjes Sofie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat zijn ze leuk!
  Jee, hoe verzin je het weer.
  Je verhaal is trouwens héél herkenbaar, hihi, alsof ik lees hoe het hier thuis ook vaak gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk zijn ze! Mooi in het wit en grijs.
  Leuk die herinneringen die je beschrijft. Bijzonder hè, dat veel dingen weer terugkeren in aangepaste vorm.
  Onder de luifel van onze vouwwagen heb ik appelmoespotjes (voor waxinelichtjes) in geknoopte hangers hangen als we op vakantie zijn. Staat zo gezellig.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat stugge koord van vroeger, brrr. Dan hebben we het nu maar fijn met alle nieuwe garens in allemaal moderne kleuren. Je hebt er weer iets moois van gemaakt. Bedankt voor het patroon.

  Fijn weekend, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Mandje - patroon

Pannenlappen

Te gekke tas

Ribbeldeken

Oma's kerstboom 2.0