Doorgaan naar hoofdcontent

Adventskalender

Al jaren krijgen onze meiden een met veel zorg gevulde adventskalender van mijn zusje. Elk jaar is het weer een feestje als het pakket uit Zwitserland bij ons thuis wordt bezorgd. Ook nu staat de mand vol cadeautjes te wachten op de eerste dag van december. En ook al zijn onze kids inmiddels 17 en 14, elke dag een cadeautje uitpakken blijft leuk!

Op Instagram zag ik dit jaar een idee voorbij komen van een adventskalender met kaartjes. Leuk, maar wel wat prijzig. En toch veel leuker om zelf te maken in de aanloop naar december. Hiermee kon ik mijn zusje wel eens verrassen! Natuurlijk maakte ik er ook een voor mezelf.

Ik zocht 24 fijne quotes en kleine, winterse afbeeldingen bij elkaar, printte ze uit op correspondentiekaartjes van de HEMA en kocht een kaartenstandaard bij Dille & Kamille. Met mijn snijapparaat sneed ik de kaartjes in het gewenste formaat.

En vandaag zette ik 'm alvast klaar. Niet te geloven dat het al weer bijna december is...

Reacties

 1. Hey Daphne,
  Oh, wat lief dat je kinderen een adventkalender krijgen van je zus. En wat lief dat je er haar 1 terug hebt gestuurd. Ik vind hem echt super tof geworden. Heel gaaf gedaan.
  Fijne avond.

  Lieve groetjes,
  Emily

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijne tradities zijn dit. Daar zit geen leeftijdsgrens aan.
  Jouw kalender is prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jouw zus stuurt dus ieder jaar liefde naar jouw kinderen. Mooi gebaar en een mooie traditie. Dat zorgt voor blijvende herinneringen en veel genot.
  Het adventskalender die jij hebt gemaakt is origineel en subtiel.

  Fijne dag, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel erg leuk, helemaal omdat je het zelf hebt gemaakt.
  Leuk om mee bezig te zijn en drukke dag en feestje om een kaartje te mogen bekijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo'n leuk idee. Ik ben zelf niet zo handig met word en heb een tip voor de mensen die dat ook niet zijn: https://nl.wikihow.com/Visitekaartjes-maken-met-Microsoft-Word en dan kijken bij Methode 2 onderaan de pagina. Je krijgt dan in ieder geval kaartjes die even groot zijn :)
  Dank je wel voor je mooie idee.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Granny Square Boodschappentas

Mandje - patroon

Pannenlappen

Te gekke tas

Summer Schoudertasje