Doorgaan naar hoofdcontent

Kerstengeltje Joy

In het boekje Kerst & Winter Haaksels staat Joy, het kerstengeltje, ontworpen door Alexa Boonstra (Amilishly). Alexa is bekend om de prachtige poppen die zij ontwerpt, stuk voor stuk zijn het ware kunstwerken.
  

Als je mij al wat langer volgt, dan weet je dat amigurumi's of popjes haken niet echt mijn ding is. Bij het aan elkaar zetten van de onderdelen stuit ik altijd op de nodige frustratie, omdat het me nooit zo netjes lukt als ik zou willen.

Kerstengeltje Joy haak je center aan één stuk, daar hou ik van! En juist omdat ik niet vaak van dit soort popjes haak, leek het me leuk om dit nu eens te doen. Zeker omdat ik tijdens de lunch met de Esther Vergeer Foundation Alexa heb ontmoet en het engeltje en enkele andere creaties heb kunnen bewonderen.

Het hoofdje was wel wat lastig, in die zin dat je even goed moet op letten. Een deel van het hoofd haak je namelijk in tapestry, om aan te duiden waar later het prachtige haar van Joy moet komen.
In tegenstelling tot het engeltje in het boekje haakte ik met hele zachte kleuren katoen. Ook haakte ik met haaknaald 3.0, waardoor het popje wat groter werd dan het origineel.
Voor het haar koos ik voor wat dikker glittergaren. Ik wilde graag een hele volle bos haar en omdat ik voor de zachte, rustige kleuren had gekozen, vond ik het geheel een beetje flets. Met de volle,  gouden lokken loste ik dat helemaal op, erg mooi vind ik haar geworden.

Met het lusje bovenaan kan ze lekker bungelen op een mooi plekje in de huiskamer. En wil ik dat ze blijft staan, dan zet ik een doorzichtig plastic bekertje onder haar rok.
Het boekje Kerst & Winter Haaksels kost € 7,95 is te koop in de webshop van de Esther Vergeer Foundation. De gehele opbrengst van het boekje gaat naar de Esther Vergeer Foundation. Help je ons mee dit goede doel te steunen?

Reacties

 1. Dat probleem bij het in elkaar zetten, herken ik. Ik schreef er ook pas nog over. Hoe vaak ik niet het 2e oor, of 2e arm of been opnieuw moet aanzetten omdat het scheef is, hou er maar over op....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw wat een mooie kleuren! Ik had eerst helemaal niet door dat dit het kerstengeltje van Alexa was. Echt heel tof gedaan!
  Ik heb trouwens ook heel lang geworsteld met het in elkaar zetten van amigurumi. Maar langzamerhand werd ik er beter in. Het is en blijft gewoon een kwestie van oefenen, maar daar moet je dan wel weer zin in hebben. :-) Een fijne dag gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. I really like your new decorative designs! it's beautiful so much and good idea on site.
  gclub

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel mooi Esther, de engel krijg ik ook nog deze maand uit mijn haaknaald gehaakt.
  Fijne groetjes Sofie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hey Daphne,
  Wat een lief engeltje. Echt super mooi.
  Fijne avond.

  Lieve groetjes,
  Emily

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Mandje - patroon

Pannenlappen

Ribbeldeken

Mandje

Toffe tas